Activiteit

Cultuursensitief en Beeldend Communiceren

september 21
Tijd: 13:00 tot 16:45
Type: Masterclass

Beroepsmatig communiceren met gezinnen gaat vaak over lastige onderwerpen zoals leefstijl, opvoeding, identiteitsvorming, veiligheid of de relatie tussen ouders (en kinderen) onderling. In situaties waarin meerdere problemen spelen en/ouders zich overweldigd voelen, is het de kunst om elkaar goed te begrijpen en helder te communiceren. Bij migrantengezinnen kan onbekendheid met of onzekerheid over culturele en religieuze gebruiken of een taalbarrière voor (extra) misverstanden zorgen. Daarom organiseert SaHa deze inspirerende studiemiddag. 

Van twee experts op het gebied van cultuursensitief en cliëntsensitief werken, krijg je concrete, out-of-the-box, handvatten voor een goede en constructieve communicatie over bovengenoemde thema's en je leert twee methodieken toepassen in jouw dagelijkse praktijk: het Cultureel Venster Jeugdhulpverlening en de methodiek Beschermen zonder Woorden. 

Werken met deze methodieken maakt je bewust van je eigen communicatiestijl en de invloed van je eigen levensbeschouwelijke achtergrond op het contact met gezinnen. Het verbetert jullie contact en daardoor kun je eerder en betere stappen zetten in het hulpverlening- of zorgproces. 

Voor deze bijeenkomst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zodat er veel ruimte is voor diepgang en het delen van ervaringen. Wil je vragen of praktijkvoorbeelden vooraf inzenden dan kan dat natuurlijk!

Doelgroep: professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming. Overige geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Locatie: de masterclass vindt plaats in Den Haag.

Het programma en informatie vind je hier.

Accreditatie wordt aangevraagd!
 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Eigenaar
Organisatie: SaHa Communicatie