Activiteit

Ethiek in de Jeugdzorg

oktober 12
Tijd: 13:15 tot 16:45
Type: Masterclass

Als medewerker in de jeugdzorg of jeugdhulpverlening heb je vrijwel dagelijks te maken met ethische dilemma’s. Je handelt volgens een beroepscode en een organisatiecode maar helaas zijn antwoorden op vragen als “wanneer is een situatie veilig genoeg voor een kind?” niet altijd helder en eenduidig. Je kunt van mening verschillen met collega's, ketenpartners en ouders en flink bezig zijn met de vraag wat het beste is.

'Het goede' of 'het juiste' doen; daar gaat het om. Maar wat is dat precies? En hoe weet je dat? Je kunt immers niet altijd van tevoren inschatten wat de gevolgen op langere termijn zijn? 

Tijdens deze inspirerende studiemiddag over Ethiek in de Jeugdzorg gaan we in gesprek over morele vraagstukken en hoe je daarmee omgaat, samen met ouders, collega's en partners. Je krijgt informatie maar vooral veel concrete handvatten en bent van harte uitgenodigd vooraf vragen of casussen in te zenden. 

Elke deelnemer ontvangt de box Morele Jamsessies!

N.B. voor deze bijeenkomst is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, zo is er veel ruimte voor achtergronden en diepgang. 

Doelgroep: professionals in de jeugdzorg, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening en jeugdbescherming. Overige geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom.

Locatie: de masterclass vindt plaats in Den Haag.

Het programma en informatie vind je hier.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: SaHa Communicatie
Functie: Eigenaar