Activiteit

Ethiek in de publieke gezondheidszorg

20 november
Locatie: NSPOH, Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Cursus

Werk jij als professional in de public health? Dan sta je vast wel eens stil bij de morele kwesties die spelen in de publieke gezondheid. Wil jij meer leren over deze zorgethiek? Wil je methoden leren toepassen om morele afwegingen te kunnen maken? Wil je leren hoe je beleid en ethiek in de publieke gezondheidszorg combineert? Doe dan deze tweedaagse module.
Meer weten over deze tweedaagse nascholing? Klik op Ethiek in de publieke gezondheidszorg

Wat je leert Ontwikkel je eigen moraal perspectief

De module is een onderdeel van de profielopleidingen Beleid en advies & Sociaal medische indicatiestelling en advisering. Je kunt de module ook volgen als open bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.
Ethiek speelt een belangrijke rol binnen de publieke gezondheidszorg. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van (gezondheids-)beleid en bij keuzes voor specifieke interventies. Door je te verdiepen in ethiek in de publieke gezondheidszorg, ontwikkel je je eigen moreel perspectief. Dat helpt je om jouw professioneel handelen moreel te verantwoorden.
In deze tweedaagse module krijg je inzicht in de (inter-)nationale debatten over ethiek en public health. Na een verkenning van ethiek in de gezondheidszorg, focussen we op de directe werkomgeving. Morele ontwikkelingen van jezelf en je vakgebied komen aan bod.
De leerstof wordt besproken via interactieve presentaties en inhoudelijke discussies. Je kunt eigen praktijkervaringen inbrengen en oefenen aan de hand van opdrachten uit je eigen praktijk.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je kennisgemaakt met belangrijk moraalfilosofen.
  • heb je kennisgemaakt met verschillende methoden van morele oordeelsvorming.
  • heb je op basis daarvan een eigen moraal perspectief ontwikkeld.
  • kun je de morele juistheid in schatten van keuzes in je eigen praktijk

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Ruud Meij, filosoof en organisatieadviseur, mede-eigenaar Governance&Integrity.

Voor wie

Deelnemers aan de medische vervolgopleiding Maatschappij en gezondheid en professionals in de public health, beleidsmedewerkers en leidinggevenden die meer willen weten over ethiek in de publieke gezondheidszorg.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.