Activiteit

Regiosessies: integraal werken aan veiligheid, gezondheid en ruimte tijdens de Omgevingswet (en toch specialist blijven)

15 mei t/m: 08-11-2018
Locatie: landelijk
Type: Bijeenkomst
Kom naar een regiosessie bij u in de buurt

Het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat organiseert

Regiosessies: integraal werken aan veiligheid, gezondheid en ruimte tijdens de Omgevingswet (en toch specialist blijven)

Hoe zorgt u ervoor dat uw kennis, vaardigheden en netwerk als externe veiligheidsspecialist optimaal tot hun recht blijven komen na invoering van de Omgevingswet? En u de professional kunt blijven die u nu bent, die u wilt zijn en waar Nederland behoefte aan heeft?

 

Het is ondertussen wel bekend: met de komst van de Omgevingswet worden nieuwe vaardigheden belangrijk voor omgevingsveiligheidsspecialisten. Natuurlijk draait het nog steeds om de inhoud. Maar wie niet in staat is om die inhoud in te bedden in een integrale samenwerking en daarbij aansluit bij de ontwikkelingen en vragen van de omgeving, staat alleen.

 

Daarover gaat het tijdens de “Regiosessie Omgevingswet: veiligheid en gezondheid integraal afwegen” die het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat dit jaar organiseert op 6 plaatsen door het hele land. Sessies die ook erg interessant zijn voor gezondheidsspecialisten en ruimtelijke-ordeningsprofessionals.

Waarom meedoen?
Leer uit eerste hand wat de Omgevingswet betekent voor externe veiligheid en gezondheid. En stel vragen aan de specialisten van het Ministerie.
Leer hoe u professional kunt blijven na invoering van de wet.
Kom in contact met andere specialisten uit uw regio. Ontmoet bekenden en nieuwe gezichten uit de wereld van externe veiligheid, gezondheid en ruimtelijke ordening. En leer hoe u elkaar nodig heeft.
 
MELD U AAN
Programma

12.30 uur - Lezingen

Lezing 1 - De Omgevingswet en omgevingsveiligheid en –gezondheid; wat verandert er? - Door een deskundige van het Ministerie van I&W
Lezing 2 - Organisatieverandering - Hoe verandert je boodschap?
Lezing 3 -  Wat betekent dit voor de lokale situatie? - Met de lokale netwerkpartners gaan we in gesprek over wat zij aan elkaar hebben en hoe zij optimaal (kunnen) samenwerken.  

13.30 uur - Discussietafels - Ga in gesprek met de sprekers en met elkaar
14.30 uur - Workshop ‘Blijf de professional die u bent’ – onder leiding van Hugo Beijer

Meld u aan

De regiosessies vinden plaats in de 6 BRZO-regio’s in ons land. Kijk hieronder welke sessie in uw regio wordt georganiseerd en meld u aan. Deelname is gratis.

 

15 mei 2018 - Almere (regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht)
7 juni 2018 - Assen (regio Groningen, Friesland en Drenthe)
27 september 2018 - Deventer (regio Overijssel en Gelderland)
11 oktober 2018 - Rotterdam (regio Zuid-Holland en Zeeland)
25 oktober 2018 - Venlo (regio Limburg)
8 november 2018 - Tilburg (regio Brabant)
MELD U AAN
 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.