Activiteit

Verpleegkundigen maken kennis met de publieke gezondheidszorg

09 september
9 september 2020
00:00 tot 00:00
Cursus
28 maart 2019 | 1 minuut lezen

Wil je als jeugdverpleegkundige of verpleegkundige algemene gezondheidszorg nóg beter beslagen ten ijs komen? Wil je beter leren samenwerken met andere organisaties in de publieke gezondheidszorg? Of wil je je laten omscholen in één van deze specialismen? Doe dan deze vijfdaagse module. Voor meer info, klik op Verpleegkundigen maken kennis met de publieke gezondheidszorg

Wat je leert Inwerk- of omscholingsperiode voor JGZ- en AGZ-verpleegkundigen

Je kunt de module volgen als bij- of nascholing.

Ben je net klaar met hbo-v? Dan kan het best spannend zijn om te gaan werken in een complexe organisatiestructuur zoals die van de publieke gezondheidszorg. Deze module biedt je dan ondersteuning tijdens je inwerkperiode, zodat je met meer zelfvertrouwen aan de slag kunt.

Voor ervaren ziekenhuisverpleegkundigen is deze module zeer geschikt als omscholing tot jeugdverpleegkundige (JGZ) of verpleegkundige algemene gezondheidszorg (AGZ). Iedereen kiest namelijk één van deze specialisaties. Na een intake wordt de keuze voor specialisatie definitief.

Er wordt ruimschoots aandacht besteed aan de vakinhoudelijke kennis over jeugdverpleegkunde of verpleegkunde algemene gezondheidszorg. Als JGZ-verpleegkundige leer je meer over o.a. groei en ontwikkeling en psychosociale ontwikkeling van kinderen. Er wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen. Wat doe je bv. als-verpleegkundige AGZ bij een melding van een Q-koortsuitbraak?

De module is enerzijds opgebouwd uit gemengde delen die gaan over samenwerking, zo stel je bijvoorbeeld een sociale kaart op. Anderzijds krijg je profielspecifiek onderwijs, dat de diepte ingaat. Ook wordt gebruik gemaakt van casuïstiek, zodat je kunt oefenen met ‘real-life’ situaties.

Na afloop van deze vijfdaagse module:

  • beschik je over de nodige vakinhoudelijke kennis met betrekking tot JGZ of AGZ.
  • weet je hoe je de samenwerking met professionals van andere specialismen kunt bevorderen.
  • ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en gezondheidsproblemen in Nederland.
  • begrijp je hoe de publieke gezondheidszorg in Nederland is georganiseerd en gefinancierd.

Voor wie

Dit is een aaneengesloten module voor startende jeugdverpleegkundigen en verpleegkundigen algemene gezondheidszorg. Ook geschikt voor verpleegkundigen die in het ziekenhuis werken en zich willen omscholen.

HomeThema'sProfessionals