Activiteit

Symposium Zorg voor jeugd 2040

08 november
8 november 2019
12:45 tot 17:30
Symposium
11 september 2019 | 2 minuten lezen

                                                                                                                                                                                                                                                                           Hersenonderzoek, wearables met sensortechnologie, robotisering, big data, flexibel omgaan met de ontwikkelingen en uitdagingen in je vakgebied … de ontwikkeling van de zorg voor jeugd is constant in beweging.

 

Ben jij nieuwsgierig naar hoe de zorg voor jeugd er in 2040 uitziet? Kom dan naar het symposium Zorg voor jeugd 2040 van AW SAMEN en NeuroLabNL, werkplaats voor hersen-, cognitie- en gedragsonderzoek.

 

Hoe ziet, tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen, de zorg voor jeugd er over 20 jaar uit? En hoe innoveren we dan? Tijdens het symposium Zorg voor jeugd 2040 filosoferen we, met behulp van de laatste inzichten uit de fundamentele wetenschap, hoe de zorg voor jeugd zal gaan veranderen en wat we daar dan van vinden. Met onze toekomstbeelden kunnen we de wetenschappers inspireren bij hun vervolgonderzoek.

 

Wanneer:           vrijdag 8 november 2019, 12.45 – 17.30 uur (inclusief netwerkborrel)

Waar:                   Universiteit Leiden, Den Haag Campus, Schouwburgstraat 2, Den Haag

Aanmelden:      via aanmelden.

Voor:                  uitvoerend professionals, gemeenteambtenaren, vertegenwoordigers                               van onderwijs en onderzoek

 

Na de plenaire introductie door Prof. dr. R.R.J.M. (Robert) Vermeiren (hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie LUMC) zijn er twee rondes met interactieve workshops. Fundamenteel onderzoekers, waaronder Prof. dr. J.C. (Jessica) Kiefte-de Jong (hoogleraar Population Health LUMC), Lisa Schreuders en Neeltje van Bedem (NeuroLabNL), Olivier Blanson Henkemans (TNO) en Prof. dr. J.B.F. (Jan) van Erp (NWA/TNO), en innovators van Garage2020 vertellen tijdens de workshops over de huidige stand van zaken van hun onderzoek, welke ontwikkelingen er staan te gebeuren de komende jaren en welke impact dit zal hebben op de zorg voor jeugd in 2040. Daarna geef je, samen met een ervaringsdeskundige, in een interactieve setting feedback.

 

Het doel van het symposium is te komen tot een toekomstbeeld van de zorg voor jeugd waaraan we gericht kunnen gaan werken. Zodra het gehele programma is uitgewerkt, vind je dat op onze website: www.awsamen.nl. Wil je zeker zijn van een plekje? Meld je dan alvast aan via deze link.

 

Deelname is gratis voor werkplaatsleden en mogelijk zolang de limiet van het aantal deelnemers niet is bereikt. Wij nodigen je uit deze uitnodiging binnen je organisatie te verspreiden.

 

Graag tot 8 november!

Locatie

Schouwburgstraat 2
den Haag
HomeThema'sProfessionals