Activiteit

Landelijke bijeenkomst Platform Eer en Vrijheid

11 oktober t/m: 11-10-2019
11 oktober 2019
10:30 tot 16:30
Bijeenkomst
26 september 2019 | 2 minuten lezen

Uitnodiging

Landelijke Netwerkbijeenkomst Platform Eer en Vrijheid in Utrecht
Vrijdag 11 oktober 2019 van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Hierbij nodigen we je van harte uit voor onze bijeenkomst op vrijdag 11 oktober 2019 van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht (t.o. Tivoli Vredenburg, vlakbij Centraal Station Utrecht). Zie hier voor de routebeschrijving.
Deelname: gratis
Bij afmelding binnen 7 dagen voor aanvang van de bijeenkomst of bij no show worden € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht.

Meld je nu aan want vol is vol! Aanmelden kan hier.

Programma
We hebben weer een programma met inspirerende sprekers en workshopleiders. Zij brengen actuele thema’s in, met nieuwe en met praktische invalshoeken. Er is volop ruimte om elkaar te ontmoeten.

We besteden veel aandacht aan het thema seksueel geweld, niet zo gek in deze tijden van #MeToo. Marianne Cense van Rutgers (kenniscentrum seksualiteit) legt in het plenaire deel uit waarom het praten over seksueel geweld zo lastig is, zeker ook voor slachtoffers met een migratie- of vluchtach-tergrond. Zij heeft suggesties over hoe we dit kunnen doen. Na de lunch zijn twee rondes van elk vijf workshops. Elke workshop wordt twee keer gegeven.

Het thema seksueel geweld komt ook in twee workshops aan bod. In de eerste demonstreert een ervaren gespreksleider een methode om seksueel misbruik bespreekbaar te maken in migrantenge-meenschappen. Ook komt de vraag aan bod: hoe kun je als hulpverlener signalen ter sprake bren-gen met slachtoffers?
De tweede workshop gaat over online shame sexting: hoe kun je met (islamitische) ouders en tie-ners het gesprek aangaan over seksualiteit? Wat betekent het om als ouder deels door religie geïn-spireerde waarden een plek te geven in de seksuele opvoeding?
De andere drie workshops hebben andere thema’s: hoe voorkom je dat migrantenouders als ‘op-voedstrategie’ hun kind achterlaten in hun herkomstland?
Twee workshops laten je kennismaken met nieuwe werkvormen: met zang en muziek taboes aan de orde stellen in de gemeenschap. En de andere over een laagdrempelige empowermentcursus via sociale media, met inmiddels meer dan tweeduizend deelnemers!

De vaste elementen zijn voor het Platform als vanouds:

  • Naima Azough is de prettige en betrokken dagvoorzitter
  • Kort nieuws uit Den Haag
  • Een lekkere lunch
  • Tussendoor en na afloop is er ruimte voor ontmoeting.

Voor het volledige programma: klik hier.

Voor wie?
Professionals en vrijwilligers uit lokale, regionale of landelijke (zelf)organisaties voor migranten, (migranten-)vrouwen, instellingen voor opvang, hulp en bescherming van slachtoffers van huiselijk geweld. Ook beleidsprofessionals, onderzoekers en andere geïnteresseerden zijn welkom! Het aantal plaatsen is beperkt, meld je dus snel aan! Deelname is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan via deze link.

Afmelden
Bij afmelding binnen 7 dagen voor aanvang van de bijeenkomst of bij afwezigheid worden € 50,- annuleringskosten in rekening gebracht.

We hopen op je komst en op een leerzame en gezellig dag samen!

Met hartelijke groet,

Hilde Bakker en Siham el Moussaoui
Kennisplatform Integratie & Samenleving

 

Locatie

Vredenburg 40
Utrecht
HomeThema's