Nieuwsbericht

Nieuw: overzicht van betrouwbare filmpjes

Op 11 oktober 2018 geplaatst door

 

Je kunt voortaan in één oogopslag zien welke filmpjes er onderdeel zijn van de betrouwbare opvoedinformatie die Stichting Opvoeden.nl ontwikkelt. In dit overzicht staan de directe links naar de filmpjes op Opvoeden.nl en YouTube. Zo maken we het voor professionals gemakkelijker om de filmpjes te gebruiken in contact met ouders.

De filmpjes komen op dezelfde manier tot stand als de teksten, namelijk met nauwe betrokkenheid van deskundigen uit de wetenschap, praktijk en ouders zelf. We ontwikkelen filmpjes met samenwerkingspartners en krijgen beeldmateriaal van de deskundigen uit onze Landelijke Redactieraad. Deze toetsen we aan de beeldcriteria in de schrijfwijzer. De filmpjes plaatsen we bij de bijbehorende teksten op Opvoeden.nl, zodat ouders de informatie op verschillende manieren kunnen raadplegen.

,,We kregen steeds vaker de vraag van professionals of er een handig overzicht bestaat van alle filmpjes. Dat hebben we nu inzichtelijk gemaakt door een offline en online lijst bij te houden. Heb je een gesprek met een ouder over stoppen met roken of brutaal gedrag, dan vind je in de lijst meteen het beschikbare filmpje,” vertelt Juliette van der Wurff, relatiebeheerder bij Stichting Opvoeden.nl. Maak gebruik van het overzicht of houd de meest actuele lijst van filmpjes bij op Opvoeden.nl.

Wil je meer tips over hoe je de betrouwbare filmpjes en teksten binnen jouw organisatie kan toepassen? Neem dan contact met Juliette op via 088-11 80 200 of juliette@stichtingopvoeden.nl.

Bijlagen

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Jeugdverpleegkundige

Er staat een tekstfout bij het filmpje over energiedrank, zie gekopieerde tekst hieronder:

Wat doet energiedrank met je lichaam? De jongerenadviseurs hielpen mee bij het maken van de animatie over gehoorschade. Hoe kun je gehoorschade voorkomen en wat doe je als je toch gehoorschade hebt opgelopen? https://www.infovoorjou.nl/roken-drank-

Postbus 695 | 2900 AR Capelle aan den IJssel | 088-118 02 00 | contact@stichtingopvoeden.nl | stichtingopvoeden.nl

drugs/energiedrank/?_ga=2.143043190.2108302396.1534920416-236867795.1512382942

Youtube https://youtu.be/R7J002L345I

Communicatiemedewerker

Scherp Nettie, we hebben het aangepast!