Nieuwsbericht

Boek ‘Zó werkt publieke gezondheidszorg’ verschijnt 21 november 2018

12 november 2018 | 1 minuut lezen

Wat hebben het alcoholverbod en gezondheidsbeleid met elkaar te maken? Wie is verantwoordelijk voor de bestrijding van infectieziekten? En welke wetten maken gezondheidsbeleid mogelijk? In het boek ‘Zó werkt publieke gezondheidszorg’ vinden zorgprofessionals (in spe), beleidsmakers, gemeenteambtenaren en andere geïnteresseerden het antwoord op deze en vele andere vragen.

Met minder dan een miljard euro op de begroting van het ministerie van VWS, lijkt publieke gezondheidszorg een klein werkveld ten opzichte van de grote thema’s curatieve en langdurige zorg. De impact van publieke gezondheidszorg is echter groot. Elke Nederlander komt op meerdere momenten in zijn leven wel een vorm ervan tegen, zoals jeugdgezondheidszorg, vaccinatie of bevolkingsonderzoek.
 
Het boek geeft - met korte teksten en heldere visualisaties – inzicht in het complexe speelveld. Van de kerntaken van publieke gezondheidszorg en de partijen die deze taken uitvoeren tot de wetten die deze taken regelen en de geldstromen die de uitvoering financieren. Een boek voor iedereen die meer wil weten over hoe in Nederland de bescherming en bevordering van gezondheid is geregeld.

Zó werkt publieke gezondheidszorg is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg, in samenwerking met GGD GHOR Nederland, RIVM, SBOH, KAMG en het ministerie van VWS. Meer informatie.

HomeThema'sProfessionals