Nieuwsbericht

Registratie voor het Nederlands Volksgezondheid Congres 2019 geopend!

5 februari 2019 | 3 minuten lezen

Na de succesvolle editie van het Nederlands Congres Volksgezondheid 2018 nieuwe stijl presenteren we met veel plezier het programma voor het NCVGZ 2019 dat op donderdag 11 april plaatsvindt in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht.
 
Het belang van preventie en een integraal gezondheidsbeleid wordt steeds meer gezien en erkend. Markeringspunten in 2018 zijn het Preventieakkoord, het leefstijlmanifest en het besluit over de geïntegreerde leefstijlinterventie in de basisverzekering. Critici vinden dit (te) kleine stapjes vooruit. We moeten nog veel actiever met preventie aan de slag dan we nu doen. De zoektocht verleggen buiten de gebaande paden is aan te bevelen, en zelfs urgent. Deze thematiek vormt de rode draad van NCVGZ 2019.
 
We starten de dag met de Wilhelmina Rouwenhorstlezing waarin Prof. dr. Sarah Durston vanuit haar eigen expertise de veranderende wetenschap belicht en ons wakker schudt door hierin de vertaling naar Public Health onderzoek next level te maken. Sarah Durston is werkzaam als hoogleraar Ontwikkelingsstoornissen van de Hersenen aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht Hersencentrum.
 
Na deze prikkelende start volgt onder leiding van Lea Bouwmeester een debat over Publieke waarden in de digitale gezondheidsmarkt. Onder anderen Thomas Plochg (Federatie voor Gezondheid), Theo Hooghiemstra (PBLQ) en Aart-Jan van Triest (Fit Channel) spreken met elkaar over de kansen en bedreigingen van de opkomende digitale gezondheidsmarkt. Het debat bouwt voort op een tijdens de e-health week gevoerd debat, waarin werd ingegaan op de ethische, morele en governance vragen rondom dit thema. Wij geven hieraan een vervolg vanuit de publieke gezondheid.

Tracks
Na het plenaire deel volg je je persoonlijk samengestelde programma. Zo kun je kiezen voor deelname aan een van de vele tracks die o.a. door ZonMw, Movisie, RIVM, Trimbos Instituut of de GGD’en zijn georganiseerd. Daarnaast kun je ook voor een van onderstaande tracks kiezen.

PeP je project, idee of onderzoek op in de track Pitch & Patch
Samenwerking tussen beleid, wetenschap en het bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Heb je een vernieuwend idee, onderzoek of project op het gebied van publieke gezondheid en preventie? Is er een vervolgstap of opPePper nodig in jouw onderzoek of project? Presenteer je idee, onderzoek of project dan in deze track aan een deskundig panel. Meer informatie over criteria en aanmelden is te vinden op de NCVGZ-website. Er is beperkt plaats dus wacht niet te lang met aanmelden!

Uitgelicht: Track Jonge professionals Reis om de wereld in 255 minuten
Ga mee op reis langs jezelf en de wereld. Aan de hand van het ervaringsverhaal van Hanaâ Benjeddi, een jonge dokter in de vluchtelingenkampen van Lesbos, wordt een aantal belangrijke thema’s verkend.

Café Weltschmerz
Het NCVGZ is op zoek naar bevlogen sprekers, en dus misschien wel naar jou. Voor het eerst is er ruimte op het congres om jouw verhaal rondom gezondheid, preventie, positieve gezondheid of het preventieakkoord te vertellen in Café Weltschmerz. Zij bouwen hun studio op tijdens het NCVGZ, waar de hele dag door interessante interviews  worden opgenomen. Publiek is al aanwezig want congresbezoekers kunnen live meekijken.

Na de eerste ronde deelsessies reiken we vlak voor de lunch op feestelijke wijze prijzen uit aan de Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2018 (tot 28 maart kan nog worden genomineerd) en aan de winnaar van de Public Health proefschriftprijs.

Gesponsorde workshops
Er is nog ruimte om een workshop te sponsoren (lees: te kopen) in het congres tegen € 1000,- per uur. Interesse? Neem dan snel contact met ons op!

Jij komt toch ook?
Verken de vele mogelijkheden om je dagprogramma samen te stellen en meld je vast aan! De komende dagen/weken wordt met grote regelmaat de congreswebsite aangevuld met nieuwe informatie.                                                                                                                                                                                 
                
 

HomeThema'sProfessionals