Nieuwsbericht

Welke onderwerpen werden op Opvoeden.nl het meest geraadpleegd in 2018?

14 februari 2019 | 5 minuten lezen

Meer dan 1,5 miljoen websitebezoeken

In het laatste kwartaal van 2018 kreeg de website een flinke boost in bezoekers en steeg het aantal uiteindelijk tot 642.349 bezoeken! Daarmee komt het jaar in totaal op meer dan 1,5 miljoen bezoeken. Dat is 300.000 meer dan 2017. In onderstaande grafiek is de stijging over het hele jaar goed te zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meest gelezen onderwerpen per levensfase

De betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid loopt van de fase kinderwens tot jongvolwassene en ouderschap. Hieronder volgt per levensfase een top 4 van meest gelezen onderwerpen.

Kinderwens

Zwanger

Baby

Peuter

Basisschoolkind

Puber

Jongvolwassene

Ouderschap

Veel zoekopdrachten naar zindelijkheid en gamen 

In 2018 zien we een stijging in zoekopdrachten naar zindelijkheid, gamen, hoogbegaafdheid, hechting, kindermishandeling en slecht slapen. Verder kwam er meer verkeer binnen op ‘krentenbaard baby’, ‘normen en waarden’, ‘pseudokroep’ en ‘ouderbijdrage duo’. Dit heeft er onder meer mee te maken dat de positie van Opvoeden.nl in Google op deze onderwerpen is gestegen en dus beter vindbaar is.

Meeste doorklik is naar groeicalculator voor kinderen

In de teksten op Opvoeden.nl verwijzen we ouders door naar relevante verdiepingsinformatie op andere betrouwbare websites, die getoetst zijn aan de criteria (pagina 12) die we daarvoor hanteren. In 2018 werd het meest doorgeklikt naar de groeicalculator voor kinderen van TNO.  Daarna volgen Kind en Groei, een website over groeistoornissen, en de rekenhulp van de Belastingdienst.

  • Ken jij een betrouwbare, handige website voor ouders die volgens jou in de opvoedinformatie past? Deel deze dan met ons via het tipformulier.

Bezoek via Regelhulp, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de Rijksoverheid

Op websites van gemeenten, Centra voor Jeugd en Gezin, GGD’en en andere organisaties staan links naar Opvoeden.nl. Dat maakt de betrouwbare opvoedinformatie goed vindbaar voor ouders. Uit statistieken blijkt dat de websites van Regelhulp, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de Rijksoverheid van alle verwijzende websites het meeste verkeer opleveren.

HomeThema'sProfessionals