Nieuwsbericht

NCVGZ Nieuwsbrief nummer 4 | 19 maart 2019

19 maart 2019 | 4 minuten lezen

Nog maar 3 weken te gaan tot aan het congres. Velen hebben zich al ingeschreven. Dus als je nog twijfelde... niet doen! Schrijf je nú in voor dit jaarlijkse 'kennis- en contactfestival' voor de publieke gezondheidssector! We geven je vanaf nu wekelijks een update over het programma, want we hebben je nog zoveel leuks te melden! Hieronder de laatste nieuwtjes.  

Uitgelicht - Trimbos-track 'Samen op weg naar een Rookvrije Generatie'
In de track ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ verkennen Marc Willemsen, Esther Croes (Trimbos-instituut), Jolande Sap (Nationaal Preventieakkoord), Bart de Wolf (KWF Kankerbestrijding) en Rinelle van den Top (regio Gooi en Vechtstreek) welke activiteiten er op lokaal niveau genomen kunnen worden om het doel van een rookvrije generatie te bereiken. Hoe en met wie organiseer je dit lokaal en regionaal? Welke weerstand kun je verwachten en hoe ga je hiermee om? Wat wil de roker zelf eigenlijk?
De drie sessies zijn interactief en bieden verrassende (waaronder een exclusieve sneak preview van de educatieve theatervoorstelling ‘De sTOPPERS’) en soms confronterende momenten met het publiek. De bekende longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, onder meer bekend van hun missie om tabak uit te bannen uit de samenleving én hun strijd tegen de tabaksindustrie, geven acte de présence. Meer informatie over deze track vind je uiteraard op de website.  

Bonus Track - 5 bijzondere sessies
In de bonus track hebben we vijf heel verschillende, inspirerende sessies. Deze worden verzorgd door: Veiligheid NL, het Ministerie van VWS, de samenwerkende gezondheidscongressen, TNO/KAMG en de Topsector LSH. Het complete programma vind je op de website.  

Masterclass Maak werk van valpreventie
Wil je in jouw regio of gemeente werk maken van een effectieve aanpak voor valpreventie? Kom dan naar de door VeiligheidNL georganiseerde masterclass “Maak werk van valpreventie”! Er wordt een steeds groter beroep gedaan om ouderen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te leven. Een val heeft grote gevolgen voor de zelfredzaamheid van ouderen. Door het valrisico te verminderen, blijven ouderen fysiek sterker, vermindert hun kans op sociale isolatie, blijven ze sociaal actiever én mobieler.  Je krijgt inzicht in de belangrijke stappen voor een effectieve en multifactoriële aanpak valpreventie. En met behulp van de rekenhulp van VeiligheidNL, ErasmusMC en Vilans krijg je inzicht in de benodigde investeringen en opbrengsten van valpreventie specifiek voor jouw regio.  

Pitch & Patch / Proefschriftprijs
Samenwerking tussen beleid, wetenschap en het bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. In deze track pitchen mensen hun vernieuwende idee, onderzoek of project op het gebied van publieke gezondheid en preventie. Het zijn projecten of onderzoeken die een vervolgstap of opPePper nodig hebben. De pitches gaan bijvoorbeeld over gezonde kidsmarketing, bewegingsstimulering vanuit de eerstelijnszorg, gezond beeldschermgebruik, het opschalen van een effectieve sportinterventie en gezonde peutermonden.
In deze track vinden ook de presentaties van de genomineerde inzendingen voor de Public Health Proefschriftprijs 2018 plaats. De jurering daarvan is eind deze maand. Zodra de genomineerden bekend en geïnformeerd zijn, presenteren we ook hen aan jullie!.  

Vakjury Meest Invloedrijke Persoon (MIP) in de publieke gezondheid in 2018 bekend
Deze onafhankelijke vakjury bepaalt wie er het meest heeft betekend voor de publieke gezondheid in het afgelopen jaar en bestaat uit: oud-staatssecretaris Martin van Rijn, wethouder van Utrecht Victor Everhardt, hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie Simon Broersma en de oud-winnaars Wijk-GGD’ers Esther Pullen en Sarah Voss. Lees meer...
Je kunt nog 9 dagen jouw favoriet doorgeven. Wie maakte voor jou in 2018 het verschil? Geef jouw favoriet door vóór 28 maart!  

Stof tot nadenken; Eenzaamheid
Sonja Liefhebber, adviseur Lerend Professionaliseren bij Movisie schreef deze mooie blog over eenzaamheid voor Zorg + Welzijn. Meer weten? Op het congres is er een hele track aan dit thema gewijd.   Acreditatie Er is accreditatie aangevraagd bij AbSG, Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals, het Verpleegkundig Specialisten Register en Registerplein. Naast het Verpleegkundig Specialisten Register (5 punten) heeft ook AbSG inmiddels (6) punten toegekend aan het congres. Meer informatie vind je ook op de website.  

Inspiratiemarkt
Ook interesse in een stand op de Inspiratiemarkt? Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Neem contact op!  

Je bent toch niet vergeten je aan te melden?
Verzeker je van deelname door je hier aan te melden. Direct na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en een factuur en we blijven je uiteraard graag op de hoogte houden middels onze tweewekelijkse nieuwsbrieven.

HomeThema'sProfessionals