Nieuwsbericht

Ubbo Emmius Winschoten haalt als eerste vo-school in Nederland opnieuw alle themacertificaten van Gezonde School

10 april 2019 | 1 minuut lezen

Ubbo Emmius Winschoten is er als eerste en nog enige vo-school in Nederland in geslaagd om alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School opnieuw te behalen.

Drie jaar geleden was het voor deze locatie al een unieke prestatie door alle vijf themacertificaten van het vignet Gezonde School te behalen binnen één schooljaar. De school heeft zich daarmee kunnen presenteren als de eerste Gezonde School van Nederland met alle themacertificaten in hun bezit.

Tijdens de Gezonde week, begin juni, zal de school op een feestelijke wijze aandacht schenken aan deze enorme prestatie. Alle vijf de behaalde themacertificaten zullen dan op een ludieke manier overhandigd worden aan de locatiedirecteur Landa Buiter.

Activiteiten
Ubbo Emmius Winschoten onderneemt al jaren allerlei activiteiten om leerlingen bewust te laten worden van een gezonde levensstijl. Zo zijn de leerlingen mede verantwoordelijk voor de gezonde snacks in de kantine en organiseren zij bewegingsmomenten zoals sportevenementen voor eigen leerlingen of leerlingen uit het po. Vanuit de zorgvakken helpen leerlingen mee in onder andere de ouderenzorg. Er wordt een actief anti-rookbeleid gevoerd, lessen weerbaarheid en reanimatie aangeboden en uiteraard is er een 'Gouden Schoolkantine.
Op alle thema’s is er goede educatie en geschreven beleid. Verder biedt de school leerlingen een veilig schoolklimaat, is de betrokkenheid groot en wordt eventuele problematiek vroegtijdig gesignaleerd door een goede zorgstructuur.

HomeThema's