Nieuwsbericht

PERSBERICHT 10 jaar NSPOH met webinars

13 februari 2013 | 1 minuut lezen

10 jaar NSPOH met webinars

 Amsterdam, 1 februari 2013 - In 2013 bestaat de NSPOH 10 jaar. Dit jubileum viert het opleidingsinstituut met onder andere een reeks van webinars over actuele thema’s op het snijvlak van maatschappij, arbeid en gezondheid. Daarbij is alleen online publiek aanwezig. Het tweede webinar in deze reeks is gepland op 6 maart 2013 met Prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum. De titel van zijn presentatie is “Langer doorwerken? En hoe dan?”. 

 

Iedereen kan gratis deelnemen en de spreker beluisteren vanuit de eigen bureaustoel. Deelnemen betekent ook daadwerkelijk actief deelnemen: van achter de laptop kan de deelnemer via de chat of microfoon vragen stellen die zo veel mogelijk live worden beantwoord. Inloggen kan vanaf ½ uur van tevoren. Wie hiervoor belangstelling heeft, wordt geadviseerd http://www.nspoh.nl/page.ocl?pageID=9&mode=&version=&MenuID=0&newsID=190 in de gaten te houden.

 

 

Elke maand van het jubileumjaar staat een ander thema centraal.

  • 13 februari 2013 11:00 uur         Prof.dr. Johan P. Mackenbach
  • 6 maart 2013                            Prof.dr.ir. Lex Burdorf
  • 3 april 2013                              Prof.dr. Willem van Rhenen

Aan het eind van het jubileumjaar blikt de NSPOH vooruit met een lustrumevenement over het lerende brein.

 

Surfen
Vernieuwingen in de volksgezondheid en in het veld van arbeid en gezondheid gaan razendsnel. Maar ook op het gebied van social media en het nieuwe leren. Op deze ontwikkelingen speelt de NSPOH in. Zo is de NSPOH al in 2011 gestart met het uitreiken van tablets aan deelnemers aan medische vervolgopleidingen en de vernieuwde opleiding Master Public Health. Met deze nieuwe manier van werken bevordert de NSPOH het digitaal en interactief raadplegen van lesmateriaal en spaart de NSPOH het milieu.

 

De NSPOH is hét opleidingsinstituut op het snijvlak van maatschappij, arbeid en gezondheid. Onze onderwijsprogramma's slaan een brug tussen beleid, onderzoek en praktijk. De NSPOH werkt samen met AMC – UvA in de Academische Opleidingswerkplaats AMC/NSPOH. Andere samenwerkingspartners zijn o.a. Erasmus MC, VU MC, UMCG, TNO, RIVM, GGD Nederland, Actiz, UWV en arbodiensten.

HomeThema'sProfessionals