Nieuwsbericht

Stichting Opvoeden.nl directeur Els Verkerk kondigt vertrek aan

1 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Na een periode van bijna 10 jaar heeft directeur-bestuurder Els Verkerk haar vertrek, per 1 januari 2020, aangekondigd bij de Raad van Toezicht van Stichting Opvoeden.nl. Het vertrek valt samen met de overgang van de activiteiten van de stichting naar het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Voorzitter René Peeters van de Raad van Toezicht: “Met de overgang van de activiteiten van Stichting Opvoeden.nl naar het NJi, is de wens van Els uitgekomen om de betrouwbare opvoedinformatie op lange termijn te borgen. Dit bood haar mede de kans om zelf ook een volgende stap te maken. Tot 1 januari 2020 zal Els vanuit haar rol als directeur-bestuurder actief betrokken blijven en zorgdragen voor een goede overdracht naar het NJi.”

Peeters vervolgt:  “Wij zijn Els Verkerk zeer erkentelijk voor alles wat zij met Stichting Opvoeden.nl heeft bereikt. Haar passie, inzet en gedrevenheid, gedurende de afgelopen 10 jaar, hebben van de stichting dé bron van gevalideerde opvoedinformatie voor ouders en jeugdigen in Nederland gemaakt.”

 

Stichting Opvoeden.nl als zelfstandig label Opvoedinformatie Nederland

Stichting Opvoeden.nl is, met een Landelijk Ouderpanel van meer dan 4.600 ouders en meer dan 50 kennispartners (waaronder de GroeiGids), in 10 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend kennisplatform voor het ontwikkelen van betrouwbare opvoedinformatie in Nederland. De opvoedinformatie is gratis beschikbaar via diverse eigen kanalen maar wordt vooral ook gebruikt door medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg, de Kinderopvang, de CJG’s en de wijk- of jeugdteams van gemeenten.

De borging van deze activiteiten wordt per 1 januari 2020 als zelfstandig label ondergebracht bij het NJi met de naam: Opvoedinformatie Nederland. Hierbij wordt de unieke werkwijze voor het ontwikkelen van betrouwbare opvoedinformatie gewaarborgd: samen met de wetenschap, praktijk en ouders zelf.

Namens de Raad van Toezicht

René Peeters, voorzitter

Vragen?

Voor vragen kunt u bij Stichting Opvoeden.nl contact opnemen met directeur-bestuurder Els Verkerk via els.verkerk@stichtingopvoeden.nl of 06 – 502 98 271 en bij het NJi met directielid Sofie Vriends via s.vriends@nji.nl of 06 – 256 60 758.

HomeThema'sProfessionals