Nieuwsbericht

Aanmeldfase Rookvrije Generatie Awards van start

27 februari 2020 | 1 minuut lezen

Vanaf vandaag kun je initiatieven die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie aanmelden voor de Rookvrije Generatie Awards. Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje. De Awards worden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.  
 

Mooie ontwikkelingen

De maatschappelijke beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ wordt steeds groter. Het aantal rookvrije sportverenigingen, kinderboerderijen en speelplekken groeit hard en het aantal gemeenten dat zich inzet voor rookvrij groeit sterk. Ook zetten steeds meer bedrijven zich in voor een Rookvrije Generatie door te stoppen met de verkoop van tabak of door niet meer te investeren in de tabaksindustrie. Allemaal mooie stappen die ervoor zorgen dat ‘rookvrij’ steeds meer de norm wordt zodat we kinderen kunnen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. 

‘We zijn benieuwd welke inspirerende acties dit jaar in aanmerking komen voor de felbegeerde Rookvrije Generatie Awards en zo een stimulans zijn om kinderen rookvrij te laten opgroeien’ ‘, aldus Michael Rutgers, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij* en juryvoorzitter van de Rookvrije Generatie Awards. 

Aanmelden initiatieven 

Vanaf vandaag tot en met 20 maart kan iedereen initiatieven aanmelden in de categorieën: bedrijven, gemeente, kinderen, media, recreatie, scholen, sportverenigingen en zorg via: www.rookvrijegeneratie.nl/awards. Uit alle aanmeldingen worden initiatieven geselecteerd waar het publiek vanaf half april op kan stemmen. Publiekstemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury toegekend. Op 27 mei vindt tijdens een feestelijk evenement in het Dierenpark Amersfoort de finale plaats. 

Winnaars vorig jaar 

Vorig jaar zijn de Awards uitgereikt aan: A.S. Watson Health & Beauty (Kruidvat & Trekpleister), Pepijn Boots (jeugdambassadeur) & Harry Pouwels (longarts), Voetbalvereniging ZAC, MBO College Zuidoost, Speeltuin Neuweg Hilversum, Universitair Medisch Centrum Groningen, Regio Gooi & Vechtstreek en kreeg ABN AMRO een eervolle vermelding.  

  

* Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Stichting Alliantie Nederland Rookvrij) is een samenwerking tussen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds met als doel dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

HomeThema'sProfessionals