Nieuwsbericht

E-learning Bron- en contactonderzoek bij COVID-19

19 mei 2020 | 1 minuut lezen

Alle GGD’en werken nu aan de opschaling van bron- en contactonderzoek (BCO) bij COVID-19. Uitbreiding van BCO is essentieel om verspreiding van nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 te beperken, nu we in Nederland overgaan naar de transitiefase en maatregelen stapsgewijs worden losgelaten.

Ter ondersteuning van het inwerken van nieuwe medewerkers BCO heeft de NSPOH in opdracht van GGD GHOR NL de e-learning Bron- en contactonderzoek bij COVID-19 gemaakt. Met inzet van experts van het RIVM, Soa Aids NL en verschillende GGD’en is deze in een korte tijd gemaakt. De niet geaccrediteerde e-learning is in ongeveer 50 minuten te doorlopen. Er komt nog een hoofdstuk met wat ingewikkeldere casuïstiek rond de contacten aan. 

We hopen dat de e-learning helpt om de nieuwe medewerkers BCO zo snel mogelijk in te werken. Zo werken we met elkaar samen om de corona uitbraak terug te dringen.

Waar vind je de e-learning? Klik op Bron- en contactonderzoek bij COVID-19.
Veel sterkte met deze nieuwe uitdaging! 
Met vriendelijke groet, mede namens het e-learning team BCO van de NSPOH: Tamara van Keulen, Mariëtte Hamers, Elleke Bilderbeek, Vera van Rijn en Jeannette de Boer

HomeThema'sProfessionals