Nieuwsbericht

Open je ogen voor kindermishandeling

11 november 2020 | 1 minuut lezen

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten?

De Week tegen Kindermishandeling is dit jaar van 16 tot en met 22 november 2020. In deze week wordt, verspreid door het land, op verschillende manieren aandacht gevraagd voor kindermishandeling (zie ook www.weektegenkindermishandeling.nl). 

 

Online campagne

Veilig Thuis vraagt specifiek aandacht voor het nog steeds veel te hoge aantal kinderen dat opgroeit in een onveilige gezinssituatie. Om dit te veranderen, is het belangrijk dat iedereen de ogen opent en in actie komt. Veilig Thuis Utrecht nam het initiatief voor de online campagne ‘Open je ogen voor kindermishandeling’. 

Het idee is dat BN’ers en influencers deze campagne steunen door tijdens de Week tegen Kindermishandeling op hun social media een animatie van zichzelf te delen waarbij zij hun ogen openen. Tevens vragen zij hun volgers om het bericht te delen. Het campagnemateriaal is vanaf 16 november, 10.00 uur beschikbaar via de website van de Week tegen Kindermishandeling. 

 

Aangesloten Veilig Thuis organisaties

De volgende Veilig Thuis organisaties doen actief mee met de campagne: Utrecht, Drenthe, Flevoland, Gelderland Midden, Gelderland zuid, Zuid Holland Zuid, Zaanstreek-Waterland, Rotterdam Rijnmond, Zeeland, IJsselland, Haaglanden, Amsterdam en Kennemerland. Zij delen de campagnebeelden die speciaal hiervoor zijn gemaakt en vragen collega’s om dit eveneens te doen.

HomeThema's