Nieuwsbericht

Train mee, eet mee, leef mee,

5 september 2013 | 1 minuut lezen

Train mee, eet mee, leef mee,


Het tv-programma Operatie NL Fit van de AVRO gaat 5 september van start. In tien weken wordt heel Nederland gemobiliseerd om gezonder en fitter te leven. Vijf aanvoerders met allemaal één doel voor ogen: een fitter, gezonder, slanker en vrolijker leven. Zij zullen Nederland gaan inspireren en motiveren voor een gezondere levensstijl. Het Convenant Gezond Gewicht en JOGG steunen deze doelstelling en hebben een aanzienlijk aandeel aan dit programma.Zij zullen in het programma aandacht vragen voor: de JOGG-aanpak, de gezonde schoolkantine en de gezonde sportkantine. Ook worden wekelijks twee JOGG-gemeenten in een korte reportage gepresenteerd op de website van het programma.

Operatie NL Fit, wordt op 10 donderdagen om 20.30 uur uitgezonden op Ned.1.

9 september 2013

Mooi om op deze manier alle Nederlanders mogelijkheden te bieden voor een gezondere toekomst! Obesitas is de grootste bedreiging voor onze gezondheid op dit moment. Eigenlijk weten we allemaal wel wat ongezond is, maar wat helpt om een veranderingsproces op gang te krijgen? Dat is zeker niet simpel. Dat probleem kennen we als GGD medewerkers. Steeds op zoek naar nieuwe interventies.

Ik zal het programma zeker gaan volgen.

Daarnaast wil ik de aandacht vestigen op een initiatief van een voormalig schoolleider en vakleerkracht bewegingsonderwijs uit Neede, Ron ten Broeke.
Hij heeft het zelfde doel, een gezondere toekomst voor ons allemaal, te beginnen bij de kinderen. Daarom heeft hij een speciale interventie ontwikkeld 'Beweeg Wijs'. Dit is 'een integrale aanpak dat zich kenmerkt door de verbinding van het onderwijs van binnen naar buiten'.
Geen project dat na een aantal maanden weer stopt, maar een nieuwe leefstijl bevordert op de lange termijn. Hij ontwikkelt nieuwe interventies, maar legt ook verbindingen tussen de al bestaande activiteiten.
Begonnen in Berkelland, inmiddels landelijk actief, met veel succes!
De interventie is inmiddels erkend en startende scholen kunnen vanaf 1 oktober via het R.I.V.M. ook extra ondersteuning aanvragen.

De moeite waard om een bezoekje te brengen aan zijn website:

www.beweegwijs.nl

Petra Keizer
GGD NOG.

HomeThema'sProfessionals