Nieuwsbericht

Afscheid Frits Coumans

5 september 2013 | 1 minuut lezen

Op vrijdag 30 augustus was het dan zo ver. Na 26 jaar nam Frits Coumans afscheid als directeur GGD-Rivierenland. In een volle foyer van het theater De Agnietenhof in Tiel werden zijn heldendaden benoemd en (letterlijk) bezongen. 

Polio-epidemie in 1992, hoogwater in 1995 en 1996, opening van een prachtig nieuw GGD-gebouw in Tiel, de brand in 2003 en de aanloop naar de fusie met GGD Nijmegen tot regio Gelderland Zuid werden natuurlijk veel besproken. 
Ook voor  GGD Nederland is Frits heel actief geweest. Hij heeft onder andere jarenlang in het bestuur van GGD Nederland gezeten en was portefeuillehouder Infectieziektebestrijding. Verder heeft Coumans (een onderwijsman)  onder meer bijgedragen aan de totstandkoming van het VISI (Voorwaarden scheppen voor Invoering Standaardisatie)  project en was hij voorzitter van de stichting LCR.  Ook is hij een tijd portefeuillehouder MMK geweest en nam hij zitting in vele adviescommissies gezeten onder andere de Adviescommissie OVC (Openbare Veiligheid en Crisisbeheersing) van GGD Nederland. 

HomeThema'sProfessionals