Nieuwsbericht

Gevalideerde opvoedinformatie op GGD Kennisnet

18 oktober 2013 | 1 minuut lezen

GGD Nederland en Stichting Opvoeden.nl gaan betrouwbare, gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid voor ouders en opvoeders met professionals delen via GGD Kennisnet. Dinsdag 15 oktober jl. vond de kick-off van dit project plaats.

Eind 2013 zal  het resultaat zichtbaar zijn en kunnen professionals die aangesloten zijn op GGD Kennisnet kennis nemen van de informatie en hierop reageren

Stichting Opvoeden.nl is vanuit het Rijk en de VNG opgericht om vanuit een landelijke informatiebank eenduidige en betrouwbare (gevalideerde) informatie aan ouders aan te bieden over opvoeden, opgroeien en gezondheid.

27 oktober 2013

Iik begrijp niet helemaal wat de impact is van dit bericht. Wat betekent dit voor professionals en hoe kunnen zij dit in hun dagelijkse werk benutten, gebruiken?
Voor het landelijk e team zijn er plannen om ook informatie te gaan bloggen. Als een soort verwijzers van de tweets, en als extra informatie op de huidige statische informatie.
Wordt de databank dan openbaar, benaderbaar? Komt er ook info teru? Dus welke informatie wordt het meest gelezen, doorgestuurd, enz?
Kortom graag wat meer informatie!

28 oktober 2013

Hoi Monique,
Het is de bedoeling dat professionals kunnen reageren op de informatie die Stichting Opvoeden gaat plaatsen om zo de informatie te verrijken. Momenteel wordt gewerkt aan de vorm die dat moet krijgen waarbij in ieder geval gebruik gemaakt gaat worden van de functionaliteiten die GGD Kennisnet al heeft. (zoals: hoe vaak iets is bekeken en het kunnen plaatsen van reacties.)
De informatie zal openbaar geplaatst worden maar voor reageren moet je inloggen (net zoals nu in GGD Kennisnet het geval is).
Is het zo wat duidelijkeer?

Gr Thea Aartsma

Else de Groot
28 oktober 2013

Beste Monique,

Bedankt voor je reactie!

Allereerst: de gevalideerde informatie voor ouders en opvoeders is al beschikbaar (openbaar) op de landelijke website www.cjg.nl en op de websites van lokale CJG's.

Via GGD Kennisnet willen we specifiek de informatie ook aanbieden aan professionals. Professionals kunnen er kennis van nemen gebruik van maken in al hun voorlichting naar ouders toe. Maar we hopen ook dat professionals meehelpen de informatie verder te verbeteren en verrijken.

M.b.t. het idee om extra informatie te gaan bloggen, tweeten etc., dat kan uiteraard ook met de gevalideerde informatie uit onze databank. (Volg ook @CJGnl.) Het grote voordeel daarvan is dat we eenduidig zijn naar ouders en opvoeders toe: één taal vanuit het CJG.

Groeten, Else de Groot
Manager Content&Communicatie
Stichting Opvoeden.nl

HomeThema'sProfessionals