Nieuwsbericht

Eerste UZI pas jeugdarts

20 juli 2011 | 1 minuut lezen

Om een UZI-pas te kunnen aanvragen moet de JGZ-organisatie abonnee zijn van het UZI-register. Daarna kan men een authenticatiemiddel aanvragen: de UZI-pas. Voor de ‘zorgverlener geregistreerd in het BIG register’ (arts M&G) was het al mogelijk om een UZI-pas aan te vragen. Inmiddels is Maria Schutte van Verian de eerste in Nederland die beschikt over een UZI-pas met rolcode jeugdarts.

Bij het UZI-register valt een dergelijke aanvraag onder de noemer: ‘zorgverlener ingeschreven in toetsingsregister’. Het UZI-register gebruikt nu niet alleen het BIG register om te verifiëren, maar ook het KNMG/SGRC-register. In dit register zijn de jeugdartsen met het profiel ‘Jeugdarts’ opgenomen.

Hoewel de UZI-pas wellicht nog niet gebruikt gaat worden voor de dossieroverdracht, vindt Maria Schutte het wel heel bijzonder om voorlopig nog even de enige in Nederland te zijn met deze UZI-pas. Ze meldt verder dat het geholpen heeft om bij de aanvraag van de UZI-pas met rolcode jeugdarts, een kopie van de inschrijving als jeugdarts in het SRGC-register mee te sturen

Wij bedanken Maria Schutte voor haar inspanningen om deze nieuw aanvraag mogelijk te maken. Het UZI-register is er nu op voorbereid en ingericht.

HomeThema's