Nieuwsbericht

Facebookpagina Syriërs Gezond breidt uit

27 februari 2017 | 1 minuut lezen

De Facebookpagina Syriërs Gezond (Arabische naam صحتك بهولندا ) gaat uitbreiden. Binnenkort staat de website Gezond in Nederland.info online waar alle informatie van de Facebookpagina beter terug te vinden is. Ook start op korte termijn een nieuwe pagina speciaal voor ouders met kinderen, Opgroeien in Nederland en zijn er plannen voor een vergelijkbaar project voor en met Eritrese vluchtelingen.

Syriërs Gezond

De Facebookpagina Syriërs Gezond, een initiatief van GGD regio Utrecht en Pharos, ging op 9 mei 2016 live en wordt op dit moment gevolgd door 9000 mensen. Nederlandse en Syrische zorgprofessionals werken in duo's samen om Syrische vluchtelingen te informeren over gezondheid en zorg in Nederland. De Facebookpagina pagina voldoet aan een behoefte om informatie over gezondheid en zorg in Nederland op een toegankelijke manier beschikbaar te maken voor Arabisch sprekende nieuwkomers. Daartoe maakt het team filmpjes, infographics, animaties en bewerkt men bestaand materiaal. Onderwerpen als de rol van de huisarts, verzekeringen, zwangerschap, tandheelkunde en gezonde leefstijl komen aan bod. Daarnaast beantwoorden de teamleden van Syriërs Gezond dagelijks algemene vragen. 

Informatiefolder of poster over Syriërs Gezond bestellen?

Om Arabisch sprekende asielzoekers of statushouders in de gemeente te wijzen op deze Facebookpagina kan iedereen gratis informatiemateriaal bestellen via het online bestelformulier. Ook kun je de filmpjes en informatie van de Facebookpagina opvragen bij het projectteam om aan cliënten te laten zien of mee te geven.

Ideeën?

Heb je een goed idee of verzoek voor de pagina Syriërs Gezond, de website Gezond in Nederland.info of de nieuwe pagina’s Opgroeien in Nederland of Eritreeërs Gezond? Laat het ons weten!

Meer informatie: Sanne Kos, GGD Regio Utrecht,  skos@ggdru.nl of Joke van Wieringen, Pharos,  j.wieringen@pharos.nl

HomeThema'sProfessionals