Nieuwsbericht

Preventieagenda JGZ: abonneren op nieuwsbrief

4 april 2017 | 1 minuut lezen

De JGZ heeft een unieke rol dankzij haar expertise op preventie. Samen met ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland ontwikkelde het NCJ de JGZ Preventieagenda. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen kan de JGZ écht het verschil maken in de aanpak van maatschappelijke uitdagingen.

Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in Nederland veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen bevorderen. Wij roepen daarom alle JGZ-professionals op om de Preventieagenda te bespreken in de eigen organisatie én daarbuiten.

Vier pijlers

In de JGZ Preventieagenda staan vier thema’s centraal:

  • Ouderschap
  • Hechting
  • Weerbaarheid 
  • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met andere JGZ-organisaties en bondgenoten zoals onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kan de JGZ hardnekkige maatschappelijke vraagstukken te lijf gaan. Onderstaande animatie (1:28 min) vat de uitgangspunten van de JGZ Preventieagenda samen.  

Meld je aan voor de themanieuwsbrief!

Eenmaal per kwartaal brengen ActiZ Jeugd, GGD GHOR Nederland en het NCJ een themanieuwsbrief uit over de JGZ Preventieagenda. Meld je aan en blijf op de hoogte.

HomeThema'sProfessionals