Nieuwsbericht

750 scholen starten met het ondersteuningsaanbod Gezonde School

5 juli 2017 | 1 minuut lezen

Ruim 900 scholen hebben een aanvraag ingediend voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School. 750 aanvragen zijn toegekend op basis van de criteria. 

De komende periode gaan de 750 scholen aan de slag met het door hen gekozen Gezonde School-thema. Vanwege financiële bijdragen van de Hartstichting en het ministerie van Economische Zaken zijn extra veel scholen gestimuleerd om te werken aan het thema Voeding.

De ondersteuning bedraagt € 3.000 per school. De school kan dit bedrag inzetten voor vergoeding van de taakuren van een eigen medewerker die is aangesteld als Gezonde School-coördinator, voor de inzet van Gezonde School-activiteiten of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School. Naast dit bedrag krijgen scholen ook advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD. Hiervoor neemt de school zelf contact op met de GGD in hun regio. Alle Gezonde School-adviseurs van de GGD’en weten inmiddels welke scholen in hun regio ondersteuning hebben ontvangen.

In de schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 komen er vergelijkbare ondersteuningsrondes Gezonde School.

Op de pagina ondersteuningsaanbod Gezonde School vind je meer informatie over het ondersteuningsaanbod schooljaar 2017-2018.

HomeThema'sProfessionals