Nieuwsbericht

Laatste 50 subsidies beschikbaar voor gezond en duurzaam schoolgebouw

6 december 2017 | 1 minuut lezen

Schoolbesturen die hun gebouwen willen verduurzamen doen er goed aan nú subsidie aan te vragen. Er zijn tot en met 29 december 2017 nog 50 subsidies beschikbaar. Met de subsidie ontvangen schoolbesturen 50% van de kosten voor het inhuren van extern advies terug, tot een maximum van € 3.500. Bij de aanvraag geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

De subsidie maakt onderdeel uit van de Green Deal Scholen die besturen en gemeenten op weg helpt met praktische informatie en stappenplannen. Doel is een gezond, duurzaam en ook betaalbaar schoolgebouw.

“Tientallen schoolbesturen hebben inmiddels gebruik gemaakt van de subsidie. Nu zijn we aan de laatste vijftig toe gekomen,” zegt woordvoerder Wim Lengkeek van de Green Deal Scholen. “Pak daarom deze kans om actief aan de slag te gaan met een gezond binnenklimaat, duurzame energiebronnen en lagere energiekosten. Dan ontvang je voor een voordelig tarief advies van een deskundige. En alleen al uit het eerste gesprek haal je direct handvatten om aan de slag te gaan. Zo kun je actief werken aan een betere leer- en werkomgeving voor leerlingen en leerkrachten.” 

HomeThema's