Nieuwsbericht

Training Cultuursensitiefwerken voor wijkteams

7 december 2017 | 1 minuut lezen

Vanaf 2018 jaar bieden Lucertis en Learning Connected in samenwerking met drie Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd aan 50 professionals. Het programma duurt 1,5 jaar en is gericht op het bevorderen van herstel en zelfredzaamheid van migrantenkinderen/risicojeugd met verward gedrag en hun families.

Het traject bestaat uit 2 delen:

  1. In het eerste deel volg je -mocht je dit nog niet hebben gedaan- de basistraining "Cultuursensitief werken en vroegsignalering GGZ- en LVB-problematiek bij migrantenjeugd" en 2 verdiepende sessies "Straatcultuur en social media" en "Multiproblemgezinnen.
  2. Gedurende het 2e deel van het traject ontvang je een jaar lang intervisie en coaching gericht op het signaleren en begeleiden van risicojeugd en multiproblem-gezinnen middels intervisie-sessies, spreekuren, casuïstiekbesprekingen en themasessies.

Voor jeugdhulpverleners of wijkteamprofessionals werkzaam in de regio Rotterdam of Nijmegen worden geen kosten gerekend. Indien je werkzaam bent in een andere regio wordt 50 euro gevraagd.
 

Aanmelding en meer informatie kan via Kristel Logghe
T: +31(0)6 23 75 34 71 M: kristel@learningconnected.nl

HomeThema's