Nieuwsbericht

KIJKTIP: Wijk GGD’ers bij Brandpuntplus

21 februari 2018 | 1 minuut lezen

“U kent ze wel, de schreeuwende man op het plein, de dolende vrouw in het park. Verwarde personen. Jaarlijks komen er 75 duizend meldingen binnen bij de politie. Zij moeten dan uitrukken en een oplossing zoeken voor een probleem dat eigenlijk niet bij de politie thuishoort. Sommige gemeenten zijn nu aan het experimenteren met speciaal opgeleide teams.” 

Dinsdagavond 20 februari besteedde Brandpunt in haar uitzending ‘Weg uit de verwarring’ aandacht aan mensen met verward gedrag. Hiervoor keken zij in Vught, Haaren en Amsterdam mee over de schouders van onze wijk GGD’ers, die voor deze mensen een weg uit de verwarring zoeken. Een voorbeeld van hoe hiermee kan worden omgegaan. Brandpunt sprak ook met de wijkagenten en in deze uitzending ook aandacht voor de cursus ‘Mental Health First Aid’, vanuit het perspectief: wat kunnen mensen zelf doen.

Uitzending terugkijken? Dat kan via: Brandpuntplus dinsdag 20 februari om 21:00 uur op NPO2

 

Meer informatie over de Wijk GGD'er in Brabant

Sinds oktober 2015 werkte de GGD Hart voor Brabant, samen met de gemeente Vught het oorspronkelijk Amsterdamse concept van de wijk ggd’er verder uit voor deze regio. Inmiddels zijn onze wijk ggd’ers actief in Vught, Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Sint Michielsgestel. En binnenkort ook in Heusden.


Meer weten over deze aanpak ? Ga naar de website van de GGD Hart voor Brabant of neem contact op met Linda Pieters.

HomeThema's