Nieuwsbericht

Evidence based practice in 1,5 minuut

Op 6 maart 2018 geplaatst door

Bekijk hier onze animatie over evidence based practice. 

Stichting Opvoeden.nl werkt als een ‘kennismakelaar’ met wetenschappelijke deskundigen, praktijkprofessionals en ouders samen om tot betrouwbare opvoedinformatie te komen. Nederland kent een mooie kennisinfrastructuur als het gaat om opvoeden en gezondheid. Wij tappen deze kennis af om er toegankelijke informatie voor ouders van te maken, die iedereen op wat voor manier dan ook kan gebruiken. Online of in consulten. Door grote onderzoeken, online peilingen en feedback uit het Landelijk Ouderpanel krijgen we inzicht in hoe ouders informatie willen verkrijgen en, nog belangrijker, de opvoedvragen die onder ouders spelen. Op basis daarvan vragen wij de deskundigen om hun kennis daarover te delen.

De stem van de ouder telt net zo zwaar mee als die van de wetenschappelijke kennis en de praktijk.‚Äč

Ouders zijn begin- en eindpunt. Het maakt niet uit hoe groot of klein je ouderbetrokkenheid organiseert. Het gaat erom dát je het organiseert. Eerst ophalen wat ouders willen, waar ze mee zitten. Dan ontwikkelen en vervolgens weer terugleggen. Is dit waar zij mee verder kunnen? De stem van de ouder telt net zo zwaar mee als die van de wetenschappelijke kennis en de praktijk. Met het Landelijk Ouderpanel hebben we in Nederland een groep van bijna 1300 ouders verzameld die via online peilingen hun ervaringen, vragen en tips delen. Daarnaast volgen we het nieuws en social media op de voet, zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat er speelt.

Ouders hebben recht op 'de beste' informatie

Ouders verdienen eenduidige, betrouwbare informatie. Dat houdt in dat waar ze ook terechtkomen, zij dezelfde adviezen ontvangen. Natuurlijk zijn de persoonlijke ervaringen van professionals en andere ouders heel behulpzaam. Maar als ouders een vraag hebben, hebben zij ook recht op ‘de beste’ informatie. Door de kennis van de jeugdhulp naar voren te halen, worden ouders al tijdig op de hoogte gesteld van wat hen mogelijk te wachten staat. Wij zoeken graag de samenwerking op met organisaties die hier de kennis over hebben. Ik nodig iedereen die hier meer over weet uit om zijn ideeën met mij te delen.

Bekijk hier onze animatie over evidence based practice. 

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Stichting Opvoeden.nl
Functie: Communicatiemedewerker