Nieuwsbericht

Website Statushouders in beeld gelanceerd

20 maart 2018 | 1 minuut lezen

Stichting Turningpoint lanceerde de nieuwe website Statushouders in beeld. Met films en interviews over de integratie van statushouders. De verhalen zijn inspirerend voor iedereen die werkt met asielzoekers en statushouders.

Op de website staan korte films over de aanpak van integratie van de gemeente Amsterdam en over regionale samenwerking in Utrecht rond de integratie van statushouders. Zo wordt de ‘doorgaande lijn van AZC naar gemeente’ in de regio Utrecht belicht. Daarnaast komen veertig statushouders en vijftig professionals aan het woord over vier thema’s, te weten: 1) Taal en inburgeren, 2) Werk en arbeidsmarkt, 3) Integratie en samenleving en 4) Participatie en samenwerking.

De interviews gaan over kansen en dilemma’s waar statushouders mee te maken kunnen krijgen. Denk hierbij aan het leren van de taal terwijl je in beslag wordt genomen door vragen zoals hoe gezinshereniging met je gezin. Hoe kom je aan passend werk? Hoe is het om nauwelijks een netwerk te hebben?

Professionals praten ook over de effectiviteit van beleid. Ook komen onderwerpen aan bod als ‘hoe goed te communiceren met statushouders?’

In de filmpjes worden verhalen en ervaringen van statushouders en professionals over hetzelfde thema met elkaar afgewisseld.

HomeThema's