Nieuwsbericht

Opvoedinformatie op GGD-website, Thea Koster lid Raad van Toezicht & kwartaalrapportage 2016

6 april 2016 | 2 minuten lezen

Opvoedinformatie aangevuld met nieuwe filmpjes

Op opvoeden.nl staan nu filmpjes waarin ouders thuis gefilmd zijn in de omgang met hun baby. Ouders kunnen zien welke signalen een baby geeft en hoe je daar op kunt inspelen, bijvoorbeeld tijdens borstvoeding of het verschonen. De gezinnen in de filmpjes hebben vrijwillig meegewerkt. ,,Door de filmpjes op te nemen in de opvoedinformatie van Stichting Opvoeden.nl, bereiken we enorm veel ouders. Tekst en beeld ondersteunen elkaar," vertelt Sylvia Nossent, één van de initiatiefnemers van de filmpjes. 

De resultaten van het eerste kwartaal in beeld

Het eerste kwartaal van de transformatie is een feit. Ook in 2016 willen we voor ouders, jongeren en kinderen betrouwbare, online informatie breed beschikbaar stellen en waarborgen. De eerste resultaten van onze inspanningen zijn zichtbaar. We hebben de ontwikkelingen met beeld en tekst in kaart gebracht.

Wethouder Thea Koster nieuw lid Raad van Toezicht

Thea Koster, wethouder Jeugd in Leeuwarden, is nieuw lid van de Raad van Toezicht van Stichting Opvoeden.nl. Zij vervangt Loes van der Meijs, die eind vorig jaar is benoemd tot burgemeester van Doesburg. ,,Gemeenten kunnen eenvoudig hun informatievoorziening inrichten met behulp van Stichting Opvoeden.nl." Lees meer over Thea Koster en haar visie op online informatievoorziening aan ouders.

Website GGD Brabant-Zuidoost met betrouwbare opvoedinformatie

Op de website Informatiediehelpt.nl van GGD Brabant-Zuidoost staat de betrouwbare opvoedinformatie van Stichting Opvoeden.nl. De GGD kiest daarmee voor een efficiënte manier van informatievoorziening. ,,Stichting Opvoeden.nl zorgt voor de actualisatie en betrouwbaarheid. Veel gemeenten werken met deze informatie. Wij willen voor ouders één lijn trekken en gaan daarin mee," vertelt communicatieadviseur Saskia Smets. Lees verder.

Hoe doen zij het?

CJG+ de Kempen vertegenwoordigt vier Brabantse gemeenten. De website van dit CJG verwijst ouders en jongeren naar betrouwbare informatie door op hun beginpaginate linken naar Opvoeden.nl en Infovoorjou.nl. Dit kan ook een optievoor uw gemeente zijn.

Het Ouderkompas: algemene opvoedinformatie en verdieping

Er is een nieuwe website voor ouders met een (langdurig) ziek kind: Het Ouderkompas. Hier vinden zij informatie die op hun situatie van toepassing is. Opvoedinformatie hoort daar ook bij. Daarom linkt de website bij diverse onderwerpen naar Opvoeden.nl

Stichting Opvoeden.nl en Ouders Online: opvoeden is óók mediaopvoeding

Stichting Opvoeden.nl en Ouders Online lanceerden op 1 april de vernieuwde website Mediaopvoeding.nl. Hier kunnen ouders en professionals vragen stellen over het mediagebruik van kinderen van 0 tot en met 18 jaar. De vernieuwde website is één van de resultaten van de samenwerking tussen Stichting Opvoeden.nl en mediadeskundigen. Lees meer in de speciale nieuwsbrief

HomeThema'sProfessionals