Activiteit

HIN -Hoofd Informatie Geneeskundige Zorg- startdatum e-learning 27-06-2016

27 juni t/m: 19-01-2017
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Cursus

Als Hoofd Informatie geneeskundige zorg (HIN) bent u verantwoordelijk voor het informatiemanagement binnen de geneeskundige hulpverlening. Wat betekent dit in de praktijk, wat wordt er van u verwacht en wat moet u kunnen? Tijdens de opleiding Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN) leert u alles wat u weten moet en traint u uw vaardigheden.

Voor wie is de opleiding Hoofd informatie Geneeskundige zorg?

U bent een GHOR-functionaris aangewezen als Hoofd informatie geneeskundige zorg. U wordt verondersteld bij aanvang van de opleiding te weten hoe LCMS werkt en hoe u informatie in het LCMS plaatst.

Wat leert u?

In de opleiding Hoofd informatie geneeskundige zorg (HIN) leert u onder andere:

  • het (monodisciplinaire) informatieproces binnen de geneeskundige hulpverlening organiseren, bewaken, uitvoeren en borgen. Hieronder vallen onder andere het verzamelen en bundelen van informatie, het analyseren van informatie en het leidinggeven aan de medewerkers binnen het informatieproces

  • het multidisciplinaire informatiemanagement inrichten en mede uitvoeren

  • adviezen voor partners en besluitvormers in de crisisbeheersing opstellen

Start e-learning: 27 juni 2016
Contactdag 1: 26 september 2016
Contactdag 2: 27 september 2016
Contactdag 3: 1 november 2016
Contactdag 4: 2 november 2016
Contactdag 5: 2 december 2016
Examen: 18 en 19 januari 2017

Programma

De opleiding is opgebouwd uit twee delen: een generiek en een functiegericht deel.

U start met het generieke gedeelte. Hierin leert u de basisbeginselen van crisisbeheersing en rampenbestrijding in Nederland: de organisatie van de crisisbeheersing en rampenbestrijding, termen en begrippen (dezelfde taal spreken), het inventariseren en beoordelen van risico's en de organisatie van de geneeskundige hulpverlening.

Daarna richt u zich op de functie van hoofd informatie geneeskundige zorg. U leert wat uw taken en verantwoordelijkheden zijn, hoe u het informatieproces managet, welke relaties er met andere processen bestaan, et cetera. Ook gaat u actief aan de slag met het geleerde in oefeningen en simulaties. Hierbij staat uw rol ten opzichte van de algemeen commandant geneeskundige zorg, het hoofd ondersteuning geneeskundige zorg en informatiecoördinatoren in de geneeskundige keten centraal.

Tijdens de opleiding krijgt u een gastpresentatie over de invloed van sociale media op het informatieproces en u maakt kennis met een ervaren informatiemanager ROT.?

Studiewijze

Aan het begin van de opleiding heeft u een intakegesprek om uw leerdoelen te bepalen. U volgt de opleiding Hoofd informatie Geneeskundige zorg voor een gedeelte via e-learning. Dit betekent dat u zelfstandig de studiestof doorloopt, met begeleiding van de opleidingscoördinator. Er zijn vijf contactdagen. De totale studiebelasting bedraagt 72 uur.

We hanteren een minimaal en maximaal aantal deelnemers om een optimaal leereffect te realiseren.

Trefwoorden: HIN GHOR IFV

Bijlagen

  • (181 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.