Activiteit

Situationeel Leidinggeven voor OvD-G en ACGZ'ers

januari 01 t/m: 31-12-2018
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Training

Als Officier van dienst-geneeskundig (OvD-G) of Algemeen commandant geneeskundige zorg (ACGZ) geeft u leiding aan andere GHOR functionarissen waarin u te maken heeft met geneeskundige processen. Hoe kunt u uw leidinggevende kwaliteiten nog beter inzetten in verschillende situaties en bij verschillende typen mensen? Hoe kunt als leidinggevende omgaan met situaties die u lastig vindt? Spelen deze vragen bij u een rol? Dan is de training Verdieping situationeel leidinggeven iets voor u.

Voor wie?

U bent OvD-G of ACGZ en heeft de opleiding met succes afgerond. In uw opleiding tot OvD-G of ACGZ heeft u al kennisgemaakt met leidinggeven en het ontdekken van uw voorkeurstijl. Daarnaast heeft u minimaal een half jaar ervaring in deze rol. 

Wat leert u?

Na afloop van de training Verdieping situationeel leidinggeven kunt u:  

  • uw voorkeurstijl in leidinggeven effectiever inzetten in zowel normale als stressvolle situaties
  • de benodigde leiderschapsstijl in verschillende (crisis)situaties en typen mensen herkennen en inzetten

Programma

De training is opgebouwd uit twee trainingsdagen en een terugkomdag en ziet er als volgt uit:

Dag 1
Tijdens de eerste contactdag wordt ingegaan op de achtergrond en herkenning van leiderschapsstijlen. Hierbij is aandacht voor het:

  • toepassen van en reflecteren op uw voorkeurstijl
  • herkennen en oefenen met aanspreken in verschillende leiderschapsstijlen

Dag 2
Tijdens de tweede contactdag staat uw eigen praktijk centraal en wordt ingegaan op leiderschap in stressvolle situaties. Onderdelen zijn:

  • Oefenen met leiderschapsstijlen op basis van eigen casuïstiek.
  • Omgaan met leiderschap in stressvolle situaties; wat is het effect van stress en welke technieken voor (zelf)controle kunt u gebruiken?

Dag 3
Dit is een terugkomdag. Na afloop van de twee trainingsdagen heeft u uw leiderschapsvaardigheden en competenties verder in de praktijk kunnen brengen. De terugkomdag is bedoeld om uw ervaringen te delen en te ontdekken op welke wijze u situationeel leidinggeven verder kunt ontwikkelen.

Studiewijze

U volgt de drie contactdagen van de training Verdieping situationeel leidinggeven. Tijdens deze dagen wordt er veel geoefend met leiderschapsstijlen. Het is een interactieve training waarin veel ruimte is voor uw eigen inbreng. Van tevoren vindt er een intakegesprek plaats waarin o.a. uw leerpunten worden besproken. Hiermee gaat u aan de slag met behulp van een (leer)logboek. Daarnaast wordt van u verwacht dat u praktijksituaties inbrengt waarmee u kunt oefenen. De totale studiebelasting bedraagt 20 uur.

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Incompany

Deze training wordt incompany aangeboden. Neem voor meer informatie hierover contact op via e-mail GHOR@ifv.nl of telefoon 026 355 29 78.

Bijlagen

  • (41 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Functie(s): Opleidingscoordinator
Organisatie: IFV - GHOR Academie