Activiteit

Heldere voorlichting over depressie aan laaggeletterden en mensen met lage gezondheidsvaardigheden.

05 september
Locatie: Pharos, Utrecht
Tijd: 12:00 tot 16:30
Type: Bijeenkomst

 

 

 

 

 

5 september: save the date!

Het blijkt dat laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden vaak niet of niet goed begrijpen wat er met hen aan de hand is als er sprake is van een depressie. Als je depressie bespreekt is het van belang dat de cliënt of patiënt je goed begrijpt, zeker omdat eigen regie en keuzes in het proces van herstel onontbeerlijk zijn. Als je niet goed weet wat er met je aan de hand is, zijn die keuzes een stuk lastiger .

Project Heldere voorlichting over depressie
Het project ‘Heldere voorlichting over depressie’, waar ook het Trimbos een bijdrage aan levert, richt zich op professionals die depressie op een eenvoudige manier willen bespreken en uitleggen. We doen dit door middel van een training en een beeldverhaal. Tijdens de training leert de deelnemer om laaggeletterdheid en/of beperkte gezondheidsvaardigheden te herkennen en de communicatie aan te passen. Ook oefent de professional met technieken zoals de teachbackmethode. Het beeldverhaal, een soort strip met korte teksten en eenduidige illustraties (geprint of op Youtube) ondersteunt hierbij.

Bijeenkomst
Op dinsdag 5 september is er bij Pharos in Utrecht een bijeenkomst om kennis te maken met de methodiek en het beeldverhaal. Onderdeel van deze bijeenkomst is leren hoe het voelt om informatie te krijgen die je niet begrijpt. Ook gaan we aan de slag met wat je als professional  kunt doen om de boodschap begrijpelijk over te brengen. Het wordt een actieve, laagdrempelige bijeenkomst.

Praktisch
Waar en wanneer:          Pharos, Utrecht, 5 september

Hoe laat:                             12:00 walk-in lunch, 12:30 aanvang programma 16:30 borrel of naar huis

Kosten:                                Deze dag wordt u gratis aangeboden. Schrijf op tijd in want er is plaats voor maximaal 50 personen. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst.

We nodigen u van harte uit om deze uitnodiging te verspreiden onder collega’s. Wilt u meer informatie of wilt u zich al inschrijven? Geef u dan op via de website: www.pharos.nl/agenda

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.