Nieuwsbericht

Ondersteuningsaanbod Binnenmilieuscan Basisscholen

26 oktober 2016 | 1 minuut lezen

Maak dit schooljaar (2016-2018) kosteloos gebruik van het GGD ondersteuningsaanbod voor de Binnenmilieuscan Basisscholen.

De binnenmilieuscan is een eenvoudig hulpmiddel om een gezond binnenmilieu op school te realiseren en/ of te behouden. Met het ondersteuningsaanbod ontvangt uw school uitleg en tips van de GGD over het gebruik van de binnenmilieuscan op uw school. Tevens neemt de GGD na enige tijd contact met u op om de voortgang te bespreken.

Let op: het aanvragen van het kosteloze ondersteuningsaanbod is alleen mogelijk als de GGD in uw regio meedoet. Klik hier voor de deelnemende GGD’en en voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod (flyer ‘Aan de slag met de Binnenmilieuscan Basisscholen’). Er kunnen slechts 50 scholen meedoen, dus wees er snel bij!

Waarom is het belangrijk?
Schone lucht en een comfortabele temperatuur hebben een positief effect op het gedrag, gezondheid en prestaties van leerlingen en leerkrachten. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor een gezond binnenmilieu in het schoolgebouw (én vervolgens ook te behouden). De binnenmilieuscan is een eenvoudig hulpmiddel die u op weg helpt.

Zelf aan de slag!
U kunt ook zonder hulp van de GGD aan de slag. De binnenmilieuscan (rapportageformulier en handleiding) staat op www.digitaletoolkitmilieu.nl

Meer weten?
Wilt u op weg naar een gezonde, duurzame en betaalbare school? Kijk dan opwww.greendealscholen.nl.

HomeThema's