Activiteit

Cursus Klinische predictiemodellen, theorie en praktijk

30 mei t/m: 01-06-2018
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Cursus

Op 30 en 31 mei, en 1 juni vindt de cursus “Klinische predictiemodellen, theorie en praktijk” plaats in het Van der Valk hotel in Maastricht.

 

In de cursus wordt getracht de cursist een kritische houding bij te brengen ten aanzien van predictiemodellen voor de klinische praktijk. Alle ontwikkelingsstappen zullen worden doorgenomen, vanaf het formuleren van een of meer potentiële toepassingen van een te ontwikkelen model, tot de ontwikkeling zelf en interne  en externe validatie van het model. Als een predictiemodel de voorgaande hordes heeft genomen dient nog te worden bekeken of het model daadwerkelijk kan bijdragen aan een betere prognose voor de patiënt, efficiëntere zorg, of andere beoogde uitkomsten. Hiervoor zijn ook weer verschillende designopties voorhanden.

 

In de cursus worden colleges afgewisseld met praktijkvoorbeelden van predictieonderzoek en praktijklessen waarin de cursist zal oefenen met ontwikkeling en validatie van predictiemodellen in SPSS, en critical appraisal van de literatuur. Meer informatie over het programma en de kosten zijn te vinden op www.klinischepredictiemodellen.nl.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.