Blog

Elise Klarenbeek: ‘Het is mooi dat ouders op deze persoonlijke manier tips ontvangen’

Elise Klarenbeek, stafverpleegkundige GGD regio Utrecht: ,,Doordat de filmpjes in de opvoedinformatie van Stichting Opvoeden.nl geplaatst worden, zien ouders deze terug op de website van de GGD regio Utrecht. Het is zaak dat de filmpjes door onze professionals gebruikt worden. De informatievoorziening verschuift voor een groot deel naar online. Professionals moeten daarin meegaan. Vooral als het gaat om het verspreiden van betrouwbare opvoedinformatie. Zo krijgen ouders eenduidige adviezen.

De filmpjes zijn anders dan anders: je ziet geen kinderen spelen of scènes met een voice over. In deze filmpjes spreekt Fiona de ouders direct aan. Het is mooi dat ouders op deze persoonlijke manier tips ontvangen. In een volgende reeks hoop ik die tips nóg concreter te maken. Deze eerste filmpjes gaan over basisschoolkinderen. Ik vind het mooi dat we daarmee begonnen zijn, omdat er al heel veel filmpjes voor ouders van jongere kinderen zijn. Iedereen kan deze filmpjes nu gebruiken. Hoe groter het bereik wordt, hoe eerder ouders de filmpjes te zien krijgen. En dat is nodig. Als het bijvoorbeeld om gezond gewicht gaat, is het echt heel belangrijk dat jonge ouders preventieve informatie ontvangen om overgewicht te voorkomen.

Laten we hier dus met zijn allen aan werken en niet apart van elkaar. Uiteindelijk is ons gezamenlijke doel dat ouders betrouwbare opvoedinformatie ontvangen!”

Stem van ouders centraal in ontwikkeling betrouwbare opvoedfilmpjes

Samen met de input van ouders hebben Stichting Opvoeden.nl en de GGD regio Utrecht drie filmpjes ontwikkeld over pestenbrutaal gedrag en gezond leven. De filmpjes zijn gebaseerd op de betrouwbare opvoedinformatie die Stichting Opvoeden.nl met deskundigen ontwikkelt. De ambitie is om dit jaar met meer organisaties uit de jeugdgezondheidszorg filmpjes te ontwikkelen. In dit artikel lees je meer hierover.

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.