Activiteit

LVB in de Jeugdstrafrechtketen

02 november
Locatie: Aristo Amsterdam
Tijd: 10:00 tot 16:15
Type: Studiedag

Jongeren met een lichtverstandelijke beperking zijn oververtegenwoordigd binnen de strafrechtketen. Toch wordt de verstandelijke beperking binnen deze keten nog vaak laat of niet onderkend. Omdat deze doelgroep een eigen aanpak vereist is het belangrijk voor professionals om op de hoogte te zijn van de recente inzichten in jeugdige delinquenten met een lichtverstandelijke beperking.

Tijdens deze studiedag zullen recente onderzoeken naar het gedrag en de bejegening van jongeren met een lichtverstandelijke beperking in de strafrechtketen worden besproken. Daarnaast zullen praktijkervaringen met hulpmiddelen, behandelmethoden en ketensamenwerking door professionals worden gedeeld.

 

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen (NIP K&J/NVO OG). Neemt u tijdig contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor accreditatie van een aanvullende vereniging, zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen. Wij voorzien tevens iedere deelnemer van een bewijs van deelname ten behoeve van punten in de vrije ruimte. Meer informatie vindt u op onze website.

Bijlagen

  • (141 KB) (Aantal keer gedownload:3)
Geplaatst door:

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.