Activiteit

Symposia Groene Golflengte 2012

06 september
Locatie: het zendgebouw van Radio Kootwijk.
Type: Evenement

Uitnodiging

De Groene Golflengte is een podium voor nieuwe denkwijzen, concepten en oplossingsrichtingen voor de omgang met natuur en landschap. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan Groene Golflengte. Dit jaar zal aandacht worden besteed aan ‘Gezondheid & Natuur’. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf u snel in op www.groenegolflengte.nl!

 

Groene Golflengte 6 september: gezondheid & natuur

De laatste jaren zijn er vanuit de omgevingspsychologie steeds meer aanwijzingen dat een groene en natuurlijke omgeving een positieve uitwerking heeft op de gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven. Mensen die wonen in een gezonde omgeving voelen zich niet alleen gezonder, ze melden zich ook minder bij huisartsen. Dit brengt minder belasting voor het zorgsysteem met zich mee. Ondanks de overtuigende wetenschappelijke aanwijzingen wordt er in het (para)medische werkveld nog weinig gebruik van gemaakt van de stressreducerende en gezondheidsbevorderende effecten van groen.

De groene golflengte wil de gezondheidswereld en de groene wereld bij elkaar brengen, om zo elkaar te kunnen informeren en commitment te realiseren voor gezamenlijke  acties. Nadat de dag is geopend door Jan Walburg (Trimbos instituut) en Mieke Ansems (Menzis), gaan de deelnemers uuiteen in een aantal masterclasses:

- ‘de gezonde wijk’, waarin op zoek gegaan wordt naar de manier waarop groen beter benut kan worden in de wijk (GGD en Alterra)
- ‘bewegen in het groen’, waarin inzicht wordt geven in enkele bestaande groene beweegprogramma’s
- ‘Publiek private samenwerking’, waarin wordt gezocht naar nieuwe kansrijke samenwerkingen tussen de werkvelden van groen en de gezondheidszorg
- ‘rotbeesten, dat krijg je er van’, gaat in op de mogelijke bijwerkingen van groen, door bijvoorbeeld het overbrengen van ziekten door dieren.

Inspelend op de verkiezingen vindt na afloop van de masterclass een politiek debat plaats. Alle vier de masterclasses hebben enkele politieke boodschappen voorbereid en brengen deze in. Hierin gaan onder andere Jeroen Dijsselbloem (PvdA), Carla Dik-Faber (CU) en Elske van der Mik (CDA) een debat aan met de deelnemers van de Groene Golflengte.

Meer informatie: http://www.groenegolflengte.nl/2012/gezondheid-natuur-6-9-2012/masterclass-fysiotherapie-in-het-groen/

Geplaatst door:
Alexander Schinkel

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.