Nieuwsbericht

Innovators gezocht voor de Innovatieversnellers Monitoring en GHOR

30 juli 2018 | 2 minuten lezen

Beste innovators,

In de maanden september tot en met november organiseert GGD GHOR Nederland een Innovatieversneller rond twee thema’s: Vernieuwing van de Gezondheidsmonitors en Vergroten van het voorspellend vermogen van de GHOR.

Wat houdt de innovatieversneller in?

De innovatieversneller is een tijdelijke werk- en leeromgeving waarin een interdisciplinaire groep mensen onder deskundige begeleiding van bureau KR8LAB samenwerken aan het oplossen van zogenaamde ‘wicked problems’. In dit geval is de versneller gericht op vernieuwing van de monitors en van het voorspellend vermogen van de GHOR. Aan de hand van stapsgewijze aanpak (Design Thinking) werken deelnemers aan mogelijke oplossingsrichtingen en vertalen deze naar prototypen.

Een belangrijk onderdeel van de innovatieversnellers zijn de werkateliers waar de deelnemers samenwerken aan deze mogelijke oplossingsrichtingen en prototypen. De volgende data zijn hiervoor ingepland:

  • Dag 1: 20 september
  • Dag 2: 4 oktober
  • Dag 3: 18 oktober
  • Dag 4: 15 november
  • (reservedag 29 november)
  • Slotbijeenkomst: 6 december

De werkateliers vinden plaats in Utrecht (exacte locatie nog te bepalen). In de bijlage lees je meer informatie over het programma van de innovatieversneller.

Deelnemen aan de innovatieversneller?

Voor de innovatieversneller zijn we op zoek naar enkele enthousiaste innovators die het leuk vinden om met andere professionals samen te werken in de boven beschreven werkateliers. De innovatieversneller is een werk- en leertraject, waarin je o.a. de Design Thinking tools leert te gebruiken. Deelname aan de innovatieversneller is gratis.

Van de deelnemers verwachten we aanwezigheid bij alle werkateliers en een actieve inzet. Dit om als groep succesvol te kunnen samenwerken. Indien je op 1 datum verhinderd bent, dan mag deze dag evt. worden overgenomen door een collega, maar dit dient vooraf doorgegeven te worden.

In totaal is er plek voor 24 deelnemers, 6 plekken kunnen worden ingevuld door innovator. De overige plekken worden opgevuld door epidemiologen, GHOR medewerkers, vertegenwoordigers van RIVM en CBS. Ook worden enkele professionals uit andere domeinen gevraagd om deel te nemen.

Lijkt het je leuk om deel te nemen? Meld je dan zo snel mogelijk aan (uiterlijk 24 augustus) bij Simone van Vugt via innovatie@ggdghor.nl.

Je krijgt na 24 augustus te horen of je deel kan nemen!

Vragen?

Bij vragen, neem contact op met Simone van Vugt (innovatie@ggdghor.nl), Nannah Tak (Ntak@ggdghor.nl) of Matthijs Leurink (mleurink@ggdghor.nl) of via (030) 252 30 04.

NB: Deze uitnodiging wordt in verschillende netwerken uitgezet. Het kan dus zijn dat je de uitnodiging al hebt ontvangen.

Met vriendelijke groet,

Ellen Vermeulen en Simone van Vugt

HomeThema'sProfessionals