Nieuwsbericht

Vaders en moeders gezocht voor opvoedfilmpjes

8 september 2020 | 1 minuut lezen

Voor een nieuwe reeks opvoedfilmpjes zoeken we vaders en moeders die het leuk vinden om hierin een rol te spelen en hun ervaringen te delen. De opvoedfilmpjes zijn onderdeel van een reeks filmpjes die we met presentatrice Fiona maken, te zien op YouTube. Uit verschillende peilingen onder het Landelijk Ouderpanel krijgen we terug dat ouders graag zien hoe ándere ouders het opvoeden aanpakken. Daarom hebben we besloten om hier wat aan te doen en vaders en moeders te werven voor filmpjes! Een paar ouders uit het Landelijk Ouderpanel hebben zich hiervoor opgegeven, maar we zoeken er meer. Interesse? Bekijk meteen de factsheet.

Door de coronamaatregelen is het helaas wat lastiger om gezamenlijk op locatie te filmen. Als alternatief hebben we bedacht om ouders zelf, met eigen smartphone, een stukje op te laten nemen. De kwaliteit van smartphones is tegenwoordig erg goed en met wat tips kun je best gemakkelijk filmpjes maken. En het is natuurlijk helemaal niet erg als het niet in één keer goed gaat; we werken met een videobureau dat allerlei stukjes beeld kan monteren en bewerken.

We zoeken ouders die hun ervaringen willen delen over de volgende onderwerpen:

Ouderschap en relatie.
Ouders geven tips om je relatie goed te houden. Waar liep je tegenaan in je relatie en hoe kwam je hier samen weer uit? Wat verandert er als je samen een kindje krijgt?

Bezorgdheid en loslaten.
Loslaten kan op verschillende niveaus: je kind gaat naar de basisschool, op kamers, voor het eerst buitenspelen of krijgt een eigen mobiele telefoon. Wanneer legde je als ouder het vertrouwen bij je kind en liet je los? Hoe heb je dit ervaren? Wat is lastig?

Voor het eerste onderwerp zoeken we ouders met een wat jonger kind (maximaal 4 jaar). Voor het andere onderwerp zijn alle leeftijden geschikt. Je kind zelf hoeft niet in beeld te komen.

De opname wordt dus onderdeel van een filmpje met presentatrice Fiona over deze onderwerpen. De filmpjes staan onder meer op YouTube, maar ook op Opvoeden.nl.

Door ervaringen te delen, help je veel andere ouders. Ook vergeten we jouzelf niet: tegenover deelname aan de filmpjes staat een leuke tegemoetkoming in de vorm van een cadeaubon.

HomeThema's