Activiteit

VOORAANKONDIGING Werkconferenties Uitvoering Bestuursakkoord Verhoogde Asielinstroom

22 februari
Locatie: Diverse locaties
Type: Bijeenkomst
Om de hoge instroom van vluchtelingen adequaat aan te kunnen pakken heeft de VNG met het Rijk het bestuursakkoord ‘Verhoogde Asielinstroom in Uitvoering’ gesloten. Eind december zijn de gemeenten hiermee akkoord gegaan. Het akkoord omvat onder meer afspraken over de realisatie van opvanglocaties voor de grote stroom vluchtelingen en de huisvesting voor vergunninghouders die zijn gekoppeld aan gemeenten. 
 
Naar aanleiding van dit akkoord organiseren het OndersteuningsTeam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV), het Platform Opnieuw Thuis en de VNG een drietal regionale werkconferenties. De opzet van de bijeenkomsten zijn hetzelfde, de invulling wordt regionaal bepaald. De doelen van de bijeenkomsten zijn informatieverstrekking, het delen van kennis en ervaringen tussen gemeenten onderling en tussen gemeenten en experts en een podium bieden aan regionale praktijkvoorbeelden.
De bijeenkomsten zijn bestemd voor gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij de opvang van asielzoekers en bij de huisvesting (van vergunninghouders) en bij maatschappelijke begeleiding, werk en inkomen, scholing, integratie, gezondheidszorg en bestuurlijke besluitvorming.

 Wat heeft deze conferentie u te bieden?
  • Informatie: U kunt informatie halen over verschillende onderwerpen rondom de uitvoering van het bestuursakkoord.
  • Kennis: Experts denken met u mee over de vraagstukken waar u dagelijks mee te maken heeft. Denk aan transformatie van leegstaand vastgoed of toepassing van regelingen zoals de GVA en/of de Huisvestingsvoorziening.
  • Inspiratie: Succesvolle initiatieven, out of the box denkers en praktijkvoorbeelden krijgen deze dag een podium om u te prikkelen en te inspireren.
  • Netwerken: Er is volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaring en kennis uit te wisselen.

Voor wie?
Deze werkconferenties worden georganiseerd voor beleidsmedewerkers, beleidsadviseurs, gemeentesecretarissen, managers, directeuren en ondersteunende professionals van gemeenten.
 
Wij willen zoveel mogelijk gemeenten de kans geven deel te nemen. Het kan zijn dat we genoodzaakt zijn het aantal deelnemers per gemeente te maximaliseren.

Door wie?
De werkconferenties worden georganiseerd door het OndersteuningsTeam Asielzoekers en Vergunninghouders (OTAV), Platform Opnieuw Thuis en de VNG.
  
 
 
Voorinschrijven
  
 
Via deze link kunt u zich voorinschrijven voor één van de conferenties. Let wel, uw voorinschrijving is niet definitief. Het programma is begin februari gereed. U ontvangt dan de uitnodiging om definitief in te schrijven.
 
 Data en locaties
  

De werkconferenties staan gepland op de volgende data van 09.00 uur tot 16.00 uur:

Maandag 22 februari 2016
De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle
 
Maandag 29 februari 2016
Pullman Cocagne in Eindhoven
 
Maandag 7 maart 2016
Muntgebouw in Utrecht

Meer informatie over de dagindeling volgt bij de definitieve uitnodiging.
 
Kosten
   
 
Deelname aan de werkconferentie is kosteloos.
 
Informatie
  
 
VNG Congressen
Postbus 30435
2500 GK Den Haag

070 - 3738469
www.vngcongressen.nl
vngcongressen@vng.nl
 
Klik hier voor meer informatie over het programma en inschrijving.
 
   
   
 
     
 

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.