Nieuwsbericht

Ondersteunende materialen bij de begeleiding van Eritrese asielzoekers

25 april 2019 | 1 minuut lezen

Het artikel ‘Begeleiding Eritrese asielzoekers in AZC’s: rekening houden met cultuurverschillen’, gepubliceerd in het aprilnummer van VreemdelingenVisie, beschrijft op welke manier in de begeleiding van Eritrese asielzoekers rekening kan worden gehouden met cultuurverschillen. Ook geeft het artikel tips over ondersteunende materialen die kunnen helpen in de begeleiding van Eritrese asielzoekers.

Project COA: ‘Participatie van Eritreeërs’
Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (2018) naar Eritrese statushouders in Nederland blijkt dat Eritreeërs moeilijk integreren en participeren in Nederland. Het COA startte daarom eind 2017 het project ‘Participatie van Eritreeërs’, om de kansen van deze doelgroep op participatie en integratie in Nederland te vergroten en hun kwetsbaarheid te verminderen. In het project, dat 31 december 2019 afloopt, ligt de nadruk op voorlichting aan COA-medewerkers en trainingen voor Eritreeërs, bijvoorbeeld de training Kennis van de Nederlandse Maatschappij. Eritrese cultural mediators, mensen met een Eritrese achtergrond die al langer in Nederland wonen en werken, hebben een belangrijke verbindende rol in deze trainingen. 

Meer informatie?
Zie ook het in opdracht van het COA gepubliceerde boek ‘Eritrea en Eritrese vluchtelingen’, met achtergrondinformatie over Eritrea en Eritrese vluchtelingen en de informatiewaaier met nuttige informatie en tips voor professionals die met Eritrese asielzoekers werken.

HomeThema'sProfessionals