Publicatie

Folder Hepatitis B dragerschap

De folder Hepatitis B dragerschap is in nauwe samenwerking met de statushouders ontwikkeld. In de opmaak van de Nederlandse folders is rekening gehouden met de vertalingen. Binnenkort komen de folders in vijf extra talen beschikbaar: Frans, Engels, Tigrinya, Farsi en Arabisch.  

Hoe te gebruiken?
 De folder is te gebruiken door (gezondheidszorg)professionals die met statushouders werken en die in hun dagelijkse praktijk vragen krijgen of voorlichting geven over antibioticagebruik. De folder is geschikt ter ondersteuning van de voorlichting en om mee te geven aan statushouders
 

Details

Geplaatst op: 27 oktober 2017
Geplaatst door:
Auteur: GGD GHOR Nederland
Uitgever: GGD GHOR Nederland
Jaar van uitgave: 2017
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Medisch adviseur

Hallo,

Een hele mooie en nuttige folder.

Mi zou er nog iets bij moeten

-na de geboorte krijgt een kind van een HepB-drager moeder twee prikken (vaccin tegen HepB en ook anti-stoffen tegen HepB)

-ongeveer twee maanden na de volledige serie HepB vaccinaties moet ook nog een titercontrole in het bloed van het kind volgen.

-de vaccinaties worden gegeven in het bovenbeen en niet in de bovenarm zoals op de plaatjes staat

vriendelijke groeten,

 

Gert Weijman, medisch adviseur RIVM DVP West

06-5246188

Beleidsmedewerker team Veiligheid

Beste Gert,

Dank voor je opmerkingen. Erg fijn dat je deze informatie met ons deelt. We gaan hiermee aan de slag. We willen graag goede folders opleveren die aansluiten op de praktijk.

Oproep!!: mochten andere mensen ook nog onjuistheden opmerken dan horen wij dat graag z.s.m. (vóór 8 november a.s.). Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Merel Linthorst

Beleidsmedewerker Algemene gezondheidszorg

We willen hem graag naar ketenpartners doorsturen. Wat wordt de definitieve link? Op kennisnet komen weinig ketenparnters. Dank alvast voor je antwoord