Activiteit

Studiedag Alcohol Toezicht

04 oktober
Tijd: 09:00 tot 17:00
Type: Studiedag

Studiedag Alcohol Toezicht 2018 – 4 oktober in Bunnik

Dé studiedag voor gemeentelijke beleidsmakers, bestuurders, toezichthouders en (preventie)professionals die met de praktijk van toezicht en handhaving Drank- en Horecawet te maken hebben.

 

Jaarlijkse netwerkdag

Voor het vierde opeenvolgende jaar bieden wij u de gelegenheid om kennis te nemen van actuele ontwikkelingen en 'good practices' uit het land op het gebied van alcoholpreventie en toezicht. Net als voorgaande jaren staat het netwerken en delen van ervaringen tussen verschillende regio’s en verschillende disciplines centraal tijdens de dag.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat er dit jaar ook een internationale spreker op het programma staat: Henrik Ahlström, werkzaam binnen het specialistische alcoholteam van de Zweedse politie te Stockholm. Hij neemt de deelnemers mee in zijn ervaringen met de succesvolle STAD-aanpak, die in Zweden een zeer hoge naleving van de alcoholwet en een flinke afname in geweldsincidenten heeft opgeleverd. Ook was hij betrokken bij de Nederlands pilot van de STAD-aanpak in Rotterdam. De resultaten van deze pilot komen uitgebreid aan bod op 4 oktober.

Een greep uit het programma:

  • Landelijke ontwikkelingen zoals het Preventieakkoord
  • NIX18-convenant in de horeca
  • Toezicht op online verkoop van alcohol
  • Pilot gemeentelijke aanpak dronkenschap

Meer informatie over het PROGRAMMA en AANMELDEN.

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.