Nieuwsbericht

Connie Rijlaarsdam wint Els Borst-prijs 2019

4 oktober 2019 | 2 minuten lezen

Als je niet start, kun je niet beginnen

Connie Rijlaarsdam, oprichtster van Nu Niet Zwanger, heeft de Els Borst-Prijs gewonnen. De prijs is een jaarlijks initiatief van V&VN Verpleegkundig Specialisten. Connie ontving de prijs voor haar tomeloze en actieve inzet voor het opzetten en landelijk uitrollen van het programma Nu Niet Zwanger.

Uit het juryrapport: “De manier waarop Connie de kwetsbare cliënt centraal stelt, wordt door de beoordelingscommissie en collega’s beschreven als respectvol, op basis van gelijkwaardigheid en instekend op kwaliteit van leven. Zij is laagdrempelig en toegankelijk! Dit heeft alle facetten die de rol verpleegkundig specialist zo specifiek maakt. …  De leden van de beoordelingscommissie omschreven haar werkzaamheden als een topprestatie! Een van de leden gaf zelfs aan: “Ik werd er helemaal trots van als verpleegkundig specialist om haar verhaal zo opgetekend te zien”.”

Heb het lef

“Toon aan wat echt belangrijk is. Daar maak je het verschil. Dan kom je vanzelf verder en kom je aan tafel bij mensen die de beslissingen nemen. En natuurlijk moeten er ook dingen op zijn plek vallen. Door betrokkenen niet alleen enthousiast te maken maar ook verantwoordelijk gaan mensen het verhaal voor jou vertellen, zodat je het niet alleen hoeft te doen. Daar zit de kracht van Nu Niet Zwanger”, aldus Connie. “Deze prijs is een boost voor het belangrijke werk van alle Verpleegkundig Specialisten. Ik doe daarom ook een appèl op mijn vakgenoten om hun kennis en kunde in te zetten en gewoon altijd door te vragen. Heb het lef om ervoor te gaan en misschien drempels tegen te komen waar je nooit rekening mee had gehouden. Ga voor de troepen uit, excelleer. Maak een begin, want als je niet start kun je niet beginnen.”

Over Nu Niet Zwanger
Nu Niet Zwanger is een programma waarbij kwetsbare mannen en vrouwen ondersteund worden om de regie te nemen over hun kinderwens. Door als hulpverlener het gesprek aan te gaan, bij hun leefwereld aan te sluiten en hun vragen, emoties, opvattingen en barrières te verkennen, geven we kwetsbare (potentiële) ouders letterlijk weer wat grip op de loop van hun leven. En voorkomen we leed van een mogelijke uithuisplaatsing van een kind. Er zijn tot op heden en het programma heeft al vele honderden vrouwen en mannen weten te bereiken.

Meer over Nu Niet Zwanger lees je op www.nunietzwanger.nl of in het interview wat Connie dit voorjaar gaf aan het vakblad van de V&VN

Eerdere prijzen

  • Connie won in 2017 de prijs van Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid, GGD GHOR Nederland.
  • In datzelfde jaar won zij ook de Petra Meerburgprijs, GGD GHOR Nederland.

De Els Borstprijs is een initiatief van de V&VN Verpleegkundig Specialisten en werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Vorige winnaars waren Gineke Munting, Odile Frauenfelder en Sylvia Verhage. Alle winnaars hebben zich extra ingespannen voor het vak van Verpleegkundig Specialist. 

HomeThema'sProfessionals