Nieuwsbericht

11 maart 2015 15:00 Informatiebijeenkomst Post HBO International Public Health

24 juli 2013 | 1 minuut lezen

De Post-hbo opleiding International Public Health biedt een grondige voorbereiding op het werken in de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

De opleiding International Public Health leidt gezondheidswerkers op - maar ook maatschappelijk werkers en sociaal wetenschappers - die in staat zijn om:

  • de gezondheidsproblematiek in een ontwikkelingsland op lokaal niveau te analyseren
  • in nauwe samenwerking met de lokale bevolking oplossingen te ontwikkelen voor die gezondheidsproblematiek
  • een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren (van aspecten) van integrale gezondheidszorg in zowel lange termijn ontwikkelingsprogramma's als in (kortdurende) noodhulpinterventies
  • bij te dragen aan de training van lokale gezondheidswerkers

Deze 1-jarige parttime opleiding van een dag per week (tweederde klassikaal, eenderde via e-learning) is uniek in Nederland. Het merendeel van de afgestudeerden wordt uitgezonden via bekende organisaties als Artsen Zonder Grenzen, Medair, M├ędecins du Monde en VSO.

Vanaf September 2013 bieden we de IPH opleiding aan in een blended learning format. Blended Learning combineert e-learning met klassikale interactie. E- learning geeft de studenten de mogelijkheid om in eigen tempo te studeren en verkleint de reistijd. Door dit format hebben we onze cursusprijs substantieel kunnen verlagen en biedt betere mogelijkheden om dit interessante en kwalitatief hoogstaande training te volgen

Meer informatie ?

http://www.hsleiden.nl/iph/

HomeThema'sProfessionals