Activiteit

Alcoholgebruik bij Ouderen

oktober 31
Locatie: Aristo Utrecht
Tijd: 12:30 tot 16:00
Type: Symposium

MIDDAGSYMPOSIUM '(PROBLEMATISCH) ALCOHOLGEBRUIK BIJ OUDEREN'
Dinsdag 31 oktober 2017, Aristo Utrecht

Achtergrond
Het aantal problematische drinkers van 55+ neemt toe. De laatste 15 jaar is het aantal 55-plussers dat zich meldt bij de verslavingszorg met ruim 90% gestegen. Ook de spoedeisende hulp ziet vaak overmatig alcoholgebruik bij oudere patiënten. Negatieve wisselwerking met medicatie, valincidenten en middelenafhankelijkheid zijn reële risico’s.

Deze themamiddag geeft u meer inzicht in de achtergrond van (problematisch) alcoholgebruik bij ouderen, zodat u beter kunt signaleren en ageren. Ook gaan we in op hoe de verslavingszorg en de (ouderen)ggz elkaar kunnen versterken.

Op 20 september organiseren wij een landelijke studiedag over Ouderen en Psychiatrie. Bij deelname aan beide bijeenkomsten profiteert u van een aantrekkelijke korting

Doelgroep
Artsen, psychologen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals werkzaam in de ouderenzorg, thuiszorg, verslavingszorg, ggz, ziekenhuis of huisartsenpraktijk

Accreditatie
Wordt aangevraagd bij diverse verenigingen. Informatie volgt z.s.m.

Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde:3 punten,
indien u kiest voor deelname aan beide bijeenkomsten ontvangt u 7 punten, inschrijven voor beide bijeenkomsten, klik hier.

Neemt u tijdig contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor accreditatie van een aanvullende vereniging, zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen. Wij voorzien tevens iedere deelnemer van een bewijs van deelname ten behoeve van punten in de vrije ruimte.

http://www.leidscongresbureau.nl/Alcohol_ouderen/inschrijven

Bijlagen

  • (145 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Organisatie: Leids Congres Bureau
Functie: Projectmanager congressen