Activiteit

Ouderen en Psychiatrie

01 januari t/m: 20-09-2017
Locatie: Aristo Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:00
Type: Studiedag

LANDELIJKE STUDIEDAG 'OUDEREN EN PSYCHIATRIE'
Zorg voor ouderen met psychische klachten

woensdag 20 september 2017, Aristo Utrecht

Achtergrond
Eén op de 4 ouderen heeft last van psychische problemen. Zaken die gepaard gaan met ouderdom (cognitieve achteruitgang, medicijngebruik, comorbiditeit), maar ook schaamte, taboe en ontkenning zijn complicerende factoren. Iedereen die met ouderen werkt komt deze problematiek dus tegen, maar niet iedereen heeft kennis en expertise op het gebied van ouderenpsychiatrie. Onderzoek, kennisuitwisseling en goede samenwerking is dan ook van belang.

Deze studiedag bestrijkt het snijvlak ouderenzorg en psychiatrie en gaat over nieuwe inzichten in de wisselwerking tussen ouderen en psychische klachten, het versterken van kennis in de (niet-psychiatrische) ouderenzorg en het inzetten van expertise.

Op 31 oktober organiseren wij een themamiddag over alcoholgebruik en -verslaving bij ouderen. Bij deelname aan beide bijeenkomsten profiteert u van een aantrekkelijke korting

Doelgroep
Artsen, specialisten ouderengeneeskunde, psychiaters, psychologen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere professionals werkzaam in de ouderenzorg, thuiszorg, verslavingszorg, ggz, ziekenhuis of huisartsenpraktijk

Accreditatie
Wordt aangevraagd bij diverse verenigingen. Informatie volgt z.s.m.

Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde: 4 punten,
indien u ook kiest voor deelname aan het middagsymposium ontvangt u 7 punten.

Neemt u tijdig contact met ons op als u in aanmerking wilt komen voor accreditatie van een aanvullende vereniging, zodat we uw verzoek in overweging kunnen nemen. Wij voorzien tevens iedere deelnemer van een bewijs van deelname ten behoeve van punten in de vrije ruimte.

http://www.leidscongresbureau.nl/ouderenpsychiatrie/inschrijven

Bijlagen

  • (145 KB)
Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.