Activiteit

Participatiewet

01 november
Locatie: NSPOH, Utrecht
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Cursus

Als arts en arbeidsdeskundige is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de actuele regelgeving rondom de Participatiewet. Wil je daar meer over leren? En weten hoe je je dienstverlening en adviesvaardigheden met die kennis kunt optimaliseren? Doe dan deze driedaagse module.

Wat je leert Actuele regelgeving en de consequenties daarvan voor cliëntadvies

Deze driedaagse module is deel drie in de serie ‘Sociaal medische advisering’. Je kunt deze module volgen als bij- en nascholing of als keuzeonderwijs binnen je medische vervolgopleiding. Tevens is deze module incompany uit te voeren.
We gaan in op de relevante aspecten van de Participatiewet, die in 2015 de wet Werk en Bijstand heeft vervangen. Goede advisering vergt een multidisciplinaire samenwerking tussen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en andere professionals. Daarom besteden we ook aandacht aan de impact van de regelgeving op de positie van alle belanghebbenden.
Het onderwijs wordt gegeven aan de hand van casuïstiek, die wordt besproken via discussies, oefeningen en presentaties van deelnemers.

Na afloop van deze driedaagse module:
  • ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de regelgeving, vooral de overgang van de Wet Werk en Bijstand (WWB) naar de Participatiewet.
  • weet je wat de consequenties van de wetgeving zijn voor jouw adviezen aan cliënten.
  • weet je wat jouw rol is in het multidisciplinaire veld.
Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door Theo Trompetter, arts, Trompetter & Partners.

Voor wie

Voor artsen, arbeidsdeskundigen en andere professionals die te maken hebben met de WWB/Wet Bijzondere Bijstand/Participatiewet.

Toelatingseisen

Diploma basisarts of anderszins relevante werkervaring in het werkveld.

 

Meer weten over deze nascholing? Klik op Participatiewet

Geplaatst door:
Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.